Drakensbergen - Krugerpark

De plaatselijke marktWe hebben de rit naar het Krugerpark voor de boeg. Onderweg maken we een tussenstop bij de Potholes, God's Window en Hazyview. Bij Numbi Gate rijden we het Krugerpark binnen.

Als ik om half zes wakker word, is het nog hartstikke donker. Even naar het toilet en dan lekker terug onder de dekens. Om kwart over zeven loopt de wekker af en een kwartiertje later staan we op. We hebben om acht uur afgesproken om te ontbijten en voor die tijd willen we alles netjes ingepakt hebben. Vlak voor acht uur staat alles klaar voor vertrek. We lopen de trappetjes af en precies op tijd schuiven we aan tafel aan. We ontbijten weer met yoghurt, fruit en een vers gebakken omelet. Een half uurtje later beklimmen we alle trappetjes weer terug naar ons huisjes.

Het is vandaag weer prachtig weer, er hangen wel wat sluierwolkjes. We pakken onze bagage en zetten deze aan de rand van de weg. Niet veel later komt onze bus aanrijden. De bagage gaat in de aanhangwagen en we stappen in. Zo halen we iedereen op en rijden we om tien voor negen het park uit. Na een klein stukje rijden, slaan we af en rijden we naar een uitzichtpunt. We gaan de bus uit en moeten een klein stukje lopen. We hebben mooi uitzicht over de Blyde River Canyon. Vanwege de stand van de zon kunnen we helaas geen goede foto's maken.

Terug bij de bus bekijken en fotograferen we de souvenirstalletjes, waarna we verder rijden. Tegen half elf zijn we bij Potholes. Dit is de plaats waar de Blyde River en de Treur River bij elkaar komen en waar het water de rotsen uitgeslepen heeft. Echt de moeite waard om te zien. We rijden over een slingerende weg dwars door het heuvelachtige landschap. Niet alleen droog uitziende vlaktes, omdat het winter is, maar ook aangeplante bossen; zowel naald- als loofbomen.

De neushoorn niet zo heel ver van de jeepAls we na een kwartier bij God's Window komen, gaan we er weer uit. Als we helemaal op het topje komen, staan we midden in een regenwoud. Het regent hier vier keer zo veel als in Nederland. Na deze korte stop, rijden we verder in de richting van Hazyview. We rijden rond half één deze plaats binnen en stoppen bij een gigantisch winkelcentrum. Hier worden de inkopen voor de lunch van vandaag en morgen gedaan. Ik rijd met de chauffeur mee naar het tankstation en als we terug komen op de parkeerplaats komt de rest van de groep terug met hun inkopen.

We moeten nog een klein stukje rijden en dan staan we bij Numbi Gate, de ingang, van het Krugerpark. We lunchen hier en zien aan de rand van de weg een waterbok staan. Het is acht kilometer rijden naar onze overnachtingplaats Pretoriuskop. Als we er bijna zijn, zien we langs de weg een paar vrouwtjes Koedoes staan. Om kwart over twee rijden we door de poort van Pretoriuskop. Een groepje mensen demonstreert hier voor meer loon.

We wachten in de bus, terwijl de reisleider de huisjes regelt bij de receptie. Hij komt terug met de mededeling dat er vandaag geen mogelijkheid meer is om met de jeep weg te gaan. Maar morgen nog wel en dan wil iedereen graag mee. Onze reisleider gaat terug, maar vanwege een computerprobleem duurt het wat langer dan gedacht en rijden we tegen drie uur het park in. Iedereen wordt weer netjes bij een huisje afgezet. We zetten de bagage binnen en stappen gelijk weer in de bus. Bij het toiletgebouw hebben we een sanitaire stop, waarna we door de poort het Krugerpark inrijden.

Na nog geen 500 meter rijden, zien we een wrattenzwijn en vlak daarna een witte neushoorn. Na deze fotostop zien we nog een heleboel andere dieren, zoals een grijze duiker, roofvogels, kuddes impala's, zwarte wildebeesten, een steenbok en een kudde koedoes. Als we bij een watertje stoppen, zien we in de verte een paar nijlpaarden en een zadelbekooievaar. Dan is het tijd om terug te rijden naar het kamp, want de poort gaat om half zes dicht. We zien onderweg nog koedoes en een grijze duiker en zijn precies op tijd terug.De zonsondergang is om van te genieten

Om kwart voor zeven verzamelen we in het huisje van de reisleider om de dag van morgen door te spreken. We krijgen formuliertjes om in te vullen, zowel voor de ochtendwandeling door het park als de gamedrive moeten we ondertekenen dat we op eigen risico het park in gaan. Daarna gaan we naar het restaurant waar een gedekte tafel voor ons klaar staat en we gelijk kunnen kiezen van het buffet.

Omdat we morgenochtend met de wandeling meegaan, verlaten we om half negen het restaurant en zoeken we ons huisje op. We lopen eerst bij de reisleider langs om de bananen op te halen, zodat we morgen vroeg iets te eten hebben. Het is dan alleen wel lastig om vanaf daar ons huisje terug te vinden en in het donker lopen we helemaal verkeerd, maar gelukkig komen we uiteindelijk toch op de goede plaats uit. We leggen al onze spullen klaar om mee te nemen en zetten de wekker op tien voor half vijf. Al voor half tien is het donker in ons huisje.