Vancouver - Saanichton

We halen de camper op. Bij Tsawassen gaan we de boot op naar Vancouver Island. We overnachten in Saanichton.

We hebben met het verhuurbedrijf afgesproken dat we om acht uur opgehaald worden en dus zijn we om zeven uur beneden in het restaurant voor het ontbijt. Het gaat hier niet zo snel en ruim een half uur later lopen we terug naar onze kamer. We staan al een tijd klaar beneden in de hal van het hotel voordat de bus komt voorrijden. Er zitten al een aantal mensen in en het blijkt dat dit de laatste stop was. We rijden in ruim een half uur tijd naar de rand van de stad waar de verhuurlocatie is. We kunnen gelijk onze bagage in de camper zetten en gaan dan naar de balie om ons te melden. We krijgen uitgebreid uitleg over de huur van de camper. Daarna kunnen we in een kleine loods twee mountainbikes uitkiezen. Michiel kiest de beste er uit en rijdt er een stukje op. Dan komt een Nederlandse vrouw aanlopen, die ons de uitleg van de camper gaat geven. We moeten nog even helmen en sloten uitzoeken en dan lopen we richting camper. Ze geeft ons uitgebreid uitleg en als we uiteindelijk ook de fietsen voorop de camper gemonteerd hebben, zijn we klaar om te vertrekken. Het is tien uur als we het terrein afrijden op weg naar de dichtstbijzijnde supermarkt die onze navigatie aangeeft. Ruim een uur lopen we door de supermarkt, maar dan is ons karretje ook wel helemaal vol en hopen we dat we alles hebben. Terwijl ik alles netjes in de camper laad, gaat Michiel in de naastgelegen drankwinkel nog wat bier halen, want dat verkopen ze hier niet in de supermarkt.
En dan kunnen we eindelijk op weg naar Tsawassen waar we op de boot gaan naar Vancouver Island. Tegen enen komen we daar aan en we kunnen al om twee uur met de boot mee. Ondertussen pakken we de koffers uit en geven we al onze bagage een plekje voor de komende drie weken.
We rijden de boot op en gaan met de trap helemaal naar het bovenste dek. De eerste drie kwartier staan we voor op het dek. Het eerste half uur maken we de oversteek naar Vencouver Island, daarna varen we tussen de kleine en wat grotere eilandjes door. Het begint op een gegeven moment flink te waaien en het wordt fris, zodat het tijd wordt om achter het glas even te gaan zitten. Vlak voor we de haven van Swartz Bay binnen varen worden we verzocht om de auto weer op te zoeken. Vlak daarna rijden we de boot af richting Victoria. Na een kwartiertje rijden slaan we af richting een camping die we uitgezocht hebben. De weg slingert over de heuvel en we komen uiteindelijk bij de Oceanside camping in Saanichton terecht. Michiel gaat informeren of er nog plek is. Er is eigenlijk geen plaats meer, maar er zijn naast het kookgebouw nog twee parkeerplaatsen en daar mogen we onze camper wel neerzetten. We hebben geen elektra of wateraansluiting, maar dat hebben we vandaag ook niet echt nodig. We hebben wel wifi en dat is natuurlijk altijd handig. En het warme water kunnen we gewoon in het kookgebouw halen. Het is pas vijf uur, maar we gaan al wel koken, omdat we vanmiddag niet gegeten hebben en we dadelijk nog even op de fiets een rondje willen doen. Om zes uur zitten we op de mountainbike en rijden we stukje terug langs de weg en slaan dan een bospad in dat eerst omhoog en daarna flink omlaag gaat. We moeten een keertje afstappen, omdat er een boomstam over de weg ligt. We proberen een paar caches te vinden, maar het wil vandaag niet zo lukken. Uiteindelijk rijden we terug over het fietspad langs de doorgaande weg en komen zo in het dorpje uit, waar we nadat we een cache gevonden hebben nog even bij Mc Donalds binnen lopen om een ijsje te halen. We hebben een kleintje besteld, maar het is toch wat te veel. Het restant nemen we mee en zetten we in de vriezer van de camper. We bereiden de dag van morgen voor en liggen vroeg op bed.