Pacific Rim NP - Sproat Lake

We maken vandaag een heerlijke wandeling door het Pacific Rim Nantionaal Park. Vanaf de camping bij Sproat Lake maken we een lekker tochtje op de MTB.

Ondanks dat het zondag is, zitten we lekker op tijd aan het ontbijt. Tegen negenen hebben we alles weer ingepakt en rijden we de camping af. In het Pacific Rim NP nemen we elke afslag waar we iets kunnen zien, of waar we een stukje kunnen lopen. Er zijn verschillende korte routes door het regenwoud uitgezet. Het is nog niet zo druk, zodat we kunnen genieten van de mooie natuur en schitterende foto's kunnen maken. Af en toe komen we aan zee uit. De eerste keer dat we aan de Pacifische Oceaan staan, is het erg nevelig en kunnen we niet zo ver weg kijken. Gelukkig klaart het in de loop van de ochtend wat op. Als we tegen het middaguur aan zee staan, hebben we wel wat uitzicht, maar helaas geen dieren in het water te zien. Als we alle bezienswaardigheden gehad hebben, rijden we via dezelfde weg weer terug richting Nanaimo. De weg slingert weer door de bergen en we rijden in rustig tempo richting Sproat Lake. Daar is de eerste camping die we tegenkomen. Het is ondertussen al weer rond de klok van vier en we besluiten te kijken of er plaats is. Dit is een camping waar je zelf moet kijken of er plek is op de first-come-first-serve plaatsen. Wij vinden een plekje op een van de te reserveren plaatsen, maar die vandaag niet bezet is. We vullen een briefje in, hangen een deel ervan aan het paaltje bij onze plaats en het andere deel stoppen we samen met het plaatsgeld in een afgesloten enveloppe.
We drinken wat in het zonnetje en gaan daarna nog een uurtje met de mountainbike op pad. We vinden een paar caches en gaan dan terug naar de camping. De temperatuur is zo aangenaam dat we nog lekker buiten kunnen eten. Daarna gaan we gelijk weer met de MTB op pad en rijden we de andere kant uit. We hebben af en toe schitterend uitzicht over het meer. Als het tegen negen uur flink begint te schemeren rijden we vlug terug naar onze camper.
Snel nog even afwassen en wat drinken, voordat we ons bed opzoeken.