Een dagje Kathmandu

Vandaag een heerlijk rustige dag in Kathmandu. We dwalen door Thamel, lopen over Durbar Square en nemen een kijkje bij het koninklijk paleis.

Het is al vroeg licht, maar pas tegen half negen rollen we ons bed uit. Eerst gaat de telefoon en daarna wordt er aan de deur gebeld. Een bewaker vraagt in gebrekkig Engels of we meegaan met de groep. Maar we hadden gisteravond al besloten niet mee te gaan, omdat ze naar Swayambhunath en Durbar Square gaan. En daar zijn we vorige keer al geweest.

Rond half tien lopen we aan op zoek naar een leuk terrasje. Midden in Thamel vinden we de bakker met daar boven een terras, waar we vorige keer ook gezeten hebben. We kiezen een paar lekkere broodjes uit en boven bestellen we een potje thee. We genieten van ons ontbijt en het mooie weer.

Om tien uur gaan we op pad en na vele omzwervingen bereiken we Durbar Square. We kopen een kaartje en laten het verlengen in de toeristen office. We lopen op ons gemak over het plein met de vele tempels en gaan dan terug in de richting van Thamel en ons hotel. We schuilen onderweg voor een regenbui en vlak voor we bij het hotel zijn, gaan we nog even een internetcafé binnen om een mailtje naar het thuisfront te sturen.

We houden even siësta, maar na een half uur bellen de werksters aan en gaan we buiten op het terras zitten. Dan lopen we terug naar de bakker en kiezen weer iets lekkers uit. We gaan nu aan de rand van het terras zitten, zodat we wat kunnen filmen en leuke foto's maken. Het is aangenaam weer, net boven de 30ºC.

We gaan nu richting het koninklijke paleis. Maken hier snel een paar foto's, voordat we weggestuurd worden. En we dwalen daarna lekker door de gezellige straatjes van Thamel. We beklimmen een van de tempels op Durbar Square en filmen en fotograferen van bovenaf het plein. We blijven nog een tijdje zitten en zwerven daarna terug richting ons hotel.

Tegen vijven belanden we daar op het terras en bestellen we iets te drinken. Michiel gaat nog even ergens een zak chips kopen, zodat we lekker kunnen kabbelen. We horen van medereizigers dat de bagage weer terecht is en dat we om 6 uur weer een meeting hebben. Langzaamaan druppelt iedereen binnen. Om kwart over zes komt Krishna. Hij legt uit hoe de dag van morgen er uit gaat zien.

Het belangrijkste is dat we om zeven uur klaar moeten staan. Na het praatje van Krishna gaan we met een groot gedeelte van de groep Thamel in. Ergens op een dakterras eten we gezellig. Rond half tien betalen we en nadat we nog een plattegrond van het Annapurnagebied gekocht hebben, lopen we terug naar ons hotel.

We pakken onze spullen zo veel mogelijk in, zodat we morgenvroeg niet te veel hoeven te doen. Het is nog erg warm in de slaapkamer, zelfs de deur open zetten heeft weinig zin. Ik slaap niet zo goed, maar in ieder geval al beter dan de nacht ervoor.