Tadapani - Ghandruk

We maken vandaag een mooie wandeling via Bhaisi Kharka naar Ghandruk.

Als het licht wordt, zie ik uit het achterraam dat het een beetje helder is. Vrij snel daarna hoor ik de buren dat het uitzicht mooi is. Het is pas kwart voor zes. Ik ga m'n bed uit om ook even te kijken; verschillende toppen zijn mooi te zien. Nu ik toch helemaal wakker ben, kleed ik me om en pakken we alle spullen in.

Als ik even later buiten kom is de bewolking weer flink aanwezig en zijn er geen toppen meer te zien. Om half zeven zitten we startklaar aan de ontbijttafel buiten. Maar het ontbijt wordt pas over een uur geserveerd. We bestellen alvast lekker warme thee. De een na de ander komt aan tafel zitten. Iets na half acht wordt begonnen met het serveren van het ontbijt.

Op het moment dat we willen gaan, begint de bewolking weer een beetje op te lossen en hebben we een mooi uitzicht. De camera's worden weer uit de tas gehaald. Het is uiteindelijk tien voor negen als we aanstalten maken. We mogen niet te hard lopen, omdat het slechts een korte wandeling is.

We zeggen tegen Pjuiche dat we graag wat voor de rest van de groep willen lopen, omdat ze veel lawaai maken. We mogen achter een drager aanlopen en even later horen we anderen achter ons allerlei liedjes zingen. We lopen door een dichtbegroeid bos. Als we op een open plek komen, schijnt de zon volop en kunnen we een paar mooie plaatjes schieten.

Als de rest van de groep komt, lopen we met de drager verder. Het is weer een hele mooie wandeling. We gaan bijna alleen maar omlaag. Om half tien zijn we bij een lodge in Bhaisi Kharka. De drager zet z'n bagage neer. We wachten tot de rest komt, dat duurt een kwartier. En dat terwijl we pas een goed half uur onderweg zijn. We lopen verder door de schitterende natuur. Om half elf rusten we 10 minuten uit en gaan daarna verder. De kopgroep is ondertussen wat groter geworden en met een man of tien lopen we verder.

Iets na elven komen we bij een lodge en omdat de zon lekker schijnt besluiten we om thee te drinken. De drager zet zijn bagage neer. We zitten al lekker aan de thee als de gidsen aankomen. We zijn nu in Sitkyu op 2130 meter. Het is kwart voor twaalf als we verder lopen. Het zou nog drie kwartier zijn, maar al vrij snel komt het dorp in zicht.

Leuke huisjes en een smal paadje dwars door het dorp Ghandruk. We lopen naar een nieuw gebouw toe en dat is onze slaapplaats voor vandaag. We verblijven in Annapurna Guest House op 1990 meter. Michiel staat al op het balkon een foto te nemen. Het Guest House heeft twee verdiepingen en wij hebben een kamer aan het eind van de gang op de hoek. Deze kamer kost wat meer dan de vorige nachten; per kamer moet er 300 rupees betaald worden.

Mochten de wolken nog weg gaan, dan hebben we fantastisch uitzicht. Nu maar afwachten. We gaan op het terras zitten en bestellen wat lekkers te drinken en te eten. Er komen masseurs vragen of er interesse is. Meerdere mensen hebben wel zin in een voetmassage. We eten pizza en sandwich.

Het weer is behoorlijk betrokken en het waait steeds meer, af en toe probeert de zon er doorheen te komen. Maar ook vallen er soms spetters. We gaan het dorpje verkennen. Trappetjes op en af, we hebben enorm veel treden gehad. Helaas zijn de winkeltjes gesloten. We hebben het na een uur wel gezien en gaan terug naar het Guest House.

Lekker even douchen en daarna ga ik buiten op het terras iets drinken, terwijl Michiel lekker op bed naar muziek ligt te luisteren. Een uurtje later begint het te spetteren en dan ook te regenen. Niet echt hard, maar wel genoeg om naar binnen te gaan. Aan de grote tafel wordt er gepuzzeld, gelezen en gekletst.

Het duurt lang voordat het eten op tafel komt. Maar vanaf half acht verschijnt het ene na het andere gerecht op tafel. Het valt op dat veel mensen friet besteld hebben. Als nagerecht heb ik een apple spring roll besteld. Iedereen kijkt nieuwsgierig als het nagerecht op tafel komt. Het lijkt een loempia en het is gevuld met heerlijke appelvulling, alhoewel het er niet zo uitziet.

Krishna vraagt of er interesse is voor een kampvuur met de dragers, omdat het de laatste avond van de trek is. Al vrij snel is het vuur aan en vertrekken de meeste mensen naar buiten. Wij drinken nog een kop thee en vertrekken iets na tienen naar onze kamer. Buiten wordt er dan nog volop gezongen en gedanst.