Tirkhedhunga - Ghorepani

We starten vandaag met het oversteken van twee hangbruggen en het bestijgen van heel veel trappetjes. We lunchen in Banthanti en via Nyathanti lopen naar Ghorepani.

Al voor half zes horen we de mensen in de keuken. Het is dan al een poosje licht. Om kwart voor zes staan we op en pakken we alles in. Ruim voor half zeven zitten we klaar voor het ontbijt. We zitten buiten, omdat de temperatuur zeer aangenaam is. Het is vannacht niet kouder dan een graad of 16ºC geworden.

Stuk voor stuk komen de bestelde gerechten en tegen zeven uur staat alles op tafel. We krijgen allebei twee pannenkoeken, die flink van formaat zijn. We houden bijna twee pannenkoeken over, die ik in een plastic zakje stop voor onderweg.

Om tien voor half acht staat iedereen startklaar. We steken twee hangbruggen over en daarna beginnen de trappetjes. Het is erg bewolkt en daar hebben we eigenlijk geluk bij, want het is een inspannend stuk lopen. We rusten regelmatig een paar minuten en daardoor is het goed vol te houden.

We lopen vooral door een open stuk langs allerlei huisjes. Om tien voor half elf zijn we op 2190 meter in Banthanti. Hier krijgen we weer nasi en rusten we lekker uit. De zon komt even door en het zicht wordt steeds beter. Vlak voor we weggaan, begint het even te spetteren, maar het zet gelukkig niet door.

Om tien voor twaalf vertrekken we voor het tweede gedeelte van de tocht van vandaag. We stappen rustig verder en lopen nu door het bos. Prachtige grote bomen, mossen, waterstroompjes, enz.

Om half twee zijn we in Nayathanti op 2480 meter. Hier staat een grote lodge waar we een half uur uitrusten. Achteraf gezien een verkeerde keuze, want tegen drieën begint het te spetteren en om drie uur zetten ze de luiken boven helemaal open. Dus weer de poncho's aan en stevig doorstappen. We zijn er nu bijna.

Tien minuten later bereiken we Ghorepani en lopen we de verwarmde ruimte van de lodge binnen. We zijn nu op 2765 meter. We bestellen thee, bier en uiensoep, maar het duurt erg lang voordat we iets krijgen. Het heeft er vast mee te maken dat Pjuiche, de jongste gids, aan het leren is wat zijn taken zijn. Maar om vier uur krijgen we onze heerlijke soep.

We drinken en kletsen, terwijl ondertussen de een na de ander onder de warme douche gaat. Er komt een gezette Nepalees binnen en Krishna vraagt wie er zin heeft in een massage. Daar zijn natuurlijk wel een paar gegadigden voor. Zodra de eerste terug is, komen de verhalen. Het blijft buiten bewolkt. Veel meer dan een graad of 19ºC is het vandaag niet geweest.

We slapen vandaag niet in een lodge, maar in Hotel See You. Overigens net een lodge met eenvoudige tweepersoons slaapkamers; per kamer betalen we hier 100 rupees. De gezamenlijke ruimte wordt met een houtkachel verwarmd. Pas tegen zevenen krijgen we te eten. Het eten is heerlijk, maar voor sommigen iets te veel.

Om kwart voor negen gaan we naar onze kamer en pakken we onze rugzak in voor de beklimming van Poon Hill. Het licht op de slaapkamer doet het niet, dus het is behelpen met de hoofdlampjes.