Terug in Nederland

Vanuit Doha vliegen we naar Londen. We hebben een zeer korte overstaptijd, maar gelukkig halen we de vlucht naar Amsterdam.

Tijdens de vlucht slapen we veel en we komen aardig uitgerust in Londen aan. Het is nu de vraag of we het vliegtuig naar Nederland gaan halen. We hebben nog geen uur de tijd om over te stappen. Waarschijnlijk te kort.

Het zit al tegen als we net het toestel uit zijn. Nog voordat we bij de uitgang zijn, moeten we in een lange rij staan om met de bus mee te gaan. Bijna een kwartier later stappen we in de bus, die ons naar een andere terminal brengt. We weten ondertussen een beetje de weg en vrij snel staan we aan de balie om in te checken. Het tijdstip waarop de gate sluit is al aangebroken en er staan nog zo'n dertig mensen voor ons.

Opeens komt er een kordate Engelse vrouw, die alle mensen die met een binnenlandse vlucht mee moeten naar de betreffende gate doorverwijst. We staan opeens vooraan en leggen snel uit dat we de eersten zijn van een grote groep, die allemaal nog de vlucht naar Amsterdam willen halen. Met vijf man tegelijk wordt er hard gewerkt om ons allemaal nog in te checken. We worden wel verzocht om ons zo snel mogelijk bij de gate te melden.

Binnen tien minuten staan we in de bus die ons naar het vliegtuig brengt. We moeten nog even wachten tot we het vliegtuig binnen kunnen, maar dan is het eindelijk zo ver. In het vliegtuig krijgen we een lekker ontbijt. Maar niet iedereen kan daar van genieten, omdat de piloot blijkbaar de kortste weg naar Amsterdam gekozen heeft. Veel eerder dan verwacht wordt de landing ingezet. De stewardessen moeten moeite doen om alle wagentjes weer op tijd in de keuken te hebben. We hebben amper een half uur gevlogen als we op Schiphol landen.

We lopen het vliegtuig uit en gaan door de douane. En nu maar hopen dat ze onze bagage ook nog in dit toestel hebben kunnen krijgen. We moeten er bijna een half uur op wachten, maar dan verschijnen de eerste tassen met een geel beveiligingsbandje uit Kathmandu op de lopende band. Al onze bagage zit erbij.

Op weg naar mijn vader die al staat te wachten. Tijdens de rit naar huis ontvangt hij een telefoontje van Shoestring. Zij melden hem dat wij nog even onderweg zijn, vanwege een gecancelde vlucht. Gelukkig kan hij aan de medewerkster vertellen dat we ondertussen veilig terug zijn in Nederland.