Lower Pisang - Braga

Eerst een uurtje redelijk vlak, daarna een flinke klim, waarna we heerlijk uitrusten in het zonnetje op het terras van een theehuis. We blijven nog even op hoogte en dalen dan flink af richting Braga.

uitzicht op een schitterend meertjeAls we wakker worden en het licht is, kijken we gelijk naar buiten en het is weer fantastisch weer. Als ik buiten kom is het een beetje fris; als je ademt zie je wolkjes. Misschien is een T-shirt alleen wel te weinig. Het water om te wassen is koud, maar dan ben je wel gelijk wakker. We zitten om kwart voor zeven klaar voor het ontbijt en al voor half acht vertrekken we. We steken de rivier over en lopen een mooie route. Het gaat langzaam omhoog; lekker om mee te starten. We lopen tussen de bomen en hebben schitterend uitzicht op alle toppen. We maken vandaag veel foto's en filmen veel.

Na een klein uurtje lopen steken we weer een rivier over en dan is het een uurtje flink stijgen. Op zich niet moeilijk lopen. Precies om half tien lopen we het terras op van Yak Ru Mount View hotel. We hebben mooi uitzicht op Annapurna II en III. We bestellen een pot thee en rusten lekker uit. de Annapurna ligt mooi in de zonNa 45 minuten gaan we verder. We lopen een mooie route en stijgen nog langzaam door naar bijna 3800 meter hoogte. Daarna lopen we langzaam omlaag. Onderweg hebben we weids uitzicht. Beneden zien we een airstrip bij het dorpje Humde. Hier landt twee keer per week een klein vliegtuigje op de grasbaan.
Zelfs op deze hoogte zijn ze de veldjes met koeien aan het bewerken. Na anderhalf uur lopen bereiken we Himalaya restaurant in Ngawal. Hier bestellen we macaroni als lunch. Het smaakt heerlijk. Na een uurtje gaan we verder. We lopen het dorpje met z'n smalle steegjes door. In zo'n 20 minuten dalen we 300 meter af. Een smal paadje slingert langs de berghelling naar beneden. Daarna lopen we een uur lang over lichtglooiend terrein, waarbij we zonder dat we het bijna merken toch weer 100 meter stijgen. We lopen een flink tempo over de vlakte met hier en daar struikgewas en bomen. De zon brandt volop en het waait hard. Ondanks het smeren van factor 30 zijn we toch wat verbrand.

ook op bijna 4000 meter wordt de grond bewerktWe komen uit bij de brede weg, die van Lower Pisang onderlangs de rivier naar Manang loopt. Dit is ook de weg die onze drager vandaag gelopen heeft. Het is nu nog een half uurtje lopen en dan zien we Braga liggen. Ik voel een paar druppels en zet nog even een tandje bij. Gelukkig gaan we om kwart voor drie al bij de tweede lodge naar binnen. We overnachten vandaag in Buddha hotel. Het is een groot pand en gaan aan het eind van de hal een trap op. Vanuit het restaurant hebben we uitzicht op de rivier en de toegangspoort van Braga. We drinken een pot thee leeg.
Daarna zoeken we onze kamer op en dekken de bedden. We verfrissen ons bij de wastafel en gaan terug naar het restaurant om een spelletje te spelen en alvast iets voor het avondeten te kiezen. Er staan voor het eerst sinds dagen ween een paar andere dingen op de kaart, dus daar profiteren we van. Om half vijf begint het flink te regen en trekken de wolken ver omlaag. Het blijft ook rommelen. Ik krijg een heerlijke gebonden groentesoep. Daarna krijgen we allebei een vegetarische burger met frietjes; Michiel met champignons en ik met wortel. Het is erg machtig en we kunnen het niet op.
Als de wolken een beetje optrekken, blijkt dat het vanaf 4000 meter hoogte licht gesneeuwd heeft.
We kaarten en puzzelen nog en gaan om half negen naar onze kamer.