Brussel - Kathmandu

Vandaag vliegen we van Brussel naar Kathmandu. We moeten twee keer overstappen, zowel in Londen als in Delhi. Na een lange dag komen we aan in Kathmandu en daar is het heerlijk weer.

De rit vanaf Tilburg naar Brussel verloopt vlot. De Belg achter de balie waagt er nog wel een telefoontje aan, maar hij mag onze bagage niet doorlabelen naar Kathmandu. We vertrekken met enige vertraging op weg naar Londen. Daar komen we in een nieuwe terminal aan en halen onze bagage op. Het priority-label heeft in ieder geval geholpen. De bewegwijzering naar terminal 3 staat niet zo goed aangegeven en opeens staan we buiten. We lopen terug en vinden het metrostation. Als we in de andere terminal aankomen, is het even zoeken naar de Air India balie. Daar krijgen we te horen dat we op moeten schieten. Onderweg komen we tot twee keer toe mannen van Air India tegen, die ons vragen op te schieten. Ruim 45 minuten voor vertrek lopen we als één van de laatsten het vliegtuig in, dat maar half vol is. Ook dit vliegtuig heeft een vertraging van een half uur, omdat het zo druk is op het vliegveld. We hebben een goede vlucht en doen af en toe onze ogen dicht.

de taxi op de parkeerplaats van Amar hotelAls we het vliegtuig uitkomen is het niet gelijk duidelijk waar we heen moeten. Dan blijkt dat iedereen voor Kathmandu aan het eind van de gate moet wachten. Vanaf een handgeschreven lijst wordt gecontroleerd of we compleet zijn en hoeveel stuks bagage we hebben. We worden meegenomen naar een wachtruimte, waar van hetzelfde lijstje gecontroleerd wordt of we er zijn. Een uur later moeten we meekomen. In de vertrekhal staat onze bagage op karretjes. Een vrouw gaat de instapkaarten voor ons regelen en komt ruim een half uur later aanzetten. We kunnen nu naar de douane en niet veel later stappen we een bus in en worden we naar het vliegtuig gebracht. Dit vliegtuig zit helemaal vol en vertrekt redelijk op tijd. Als we er bijna zijn zien we de besneeuwde toppen. Een kwartiertje later dan gepland landen we in Kathmandu. En net als voorgaande keren verlaten we het vliegtuig via de trap. We moeten op de bus wachten, die ons met een omweg naar de aankomsthal brengt, terwijl die slechts 100 meter verderop ligt. We kopen een visum en als we bij de bagageband komen, ligt die van ons er al op. Als we buiten komen, zwaait er een Nepalees. Hij herkent ons van de foto's, die we opgestuurd hebben voor ons trekkingpermit. We moeten nu alleen even wachten tot de auto van het hotel er is. Ondertussen pinnen we Nepalese Rupees. Na een ritje van ongeveer 20 minuten staan we voor Amar hotel. Onderweg zien we veel bedrijvigheid en bekende gebouwen. Bij Amar worden we vriendelijk ontvangen en drinken we lekker wat in de tuin.
Tegen zessen lopen we richting Thamel om te gaan eten. Het is nog flink druk op straat, maar we zijn snel gewend aan al het getoeter. De temperatuur is nog erg hoog en het koelt amper af. Het is even wennen, dat het hier om half zeven al bijna donker is. Na een heerlijke maaltijd lopen we terug en duiken we snel ons bed in na deze vermoeiende reisdag.