Danagyu - Chame

We stijgen vandaag het eerste uur de nodige metertjes. Bij het eerste theehuis drinken we thee. De rest van de dag lopen we over relatief eenvoudig terrein en genieten we van de mooie uitzichten.

we lopen heerlijk in het zonnetje over de nieuwe wegMoet ik er vannacht toch weer uit om naar het toilet te gaan. Ik moet buiten langs en onderweg nog ergens een balk voor een deur weghalen. Het is pas kwart over drie en het lijkt of ik er al een hele nacht op heb zitten.
Het is goed dat het hier zo gehorig is, want onze wekker is niet afgegaan. Ondanks dat zitten we toch netjes om zeven uur klaar voor het ontbijt. In het zonnetje is het al lekker. Om kwart voor acht vertrekken we. Zoals de gids gisteren al zei, gaan we het eerste uur flink steil omhoog. Het is goed dat we door het bos lopen, want ook zonder zon is het even flink afzien. Als we het bos uitkomen, drinken we en kopje thee in Temang. Vanaf nu is het Nepali flat, wat niet wil zeggen dat we soms nog flink omhoog of omlaag gaan. Vandaag vliegen er regelmatig militaire helikopters over. We steken weer een watertje over en hebben nog even een flinke klim. We komen nu weer wat huisjes tegen en niet later bereiken we het dorpje Thanchowk. Op het terras van het Himalayan hotel lunchen we. Het is pas half elf en we hebben niet echt honger. We bestellen een pot thee en allebei een vegetarische loempia met ei. Binnen een half uur zit het terras vol met toeristen. We zitten heerlijk in het zonnetje, terwijl de meeste anderen in de schaduw gaan zitten.
onderweg komen we een groepje vrouwen met manden tegen
Na een uurtje lopen we verder. We slaan een andere vallei in en hebben even zicht op een mooie witte top. We lopen over een breed pad. De berghelling is bebost; je ruikt de dennengeur. Het pad gaat Nepali flat omhoog en omlaag. Ver beneden ons stroomt de rivier, maar deze keer geen steile afgrond. We lopen door een klein dorpje waar weer een checkpoint is. De politieagent schrijft alle gegevens van ons permit over in een groot boek. Het is nu nog een half uurtje lopen voor we in Chame zijn. Het is een groot dorp met een aantal winkeltjes, politiebureau en zelfs een bank. Aan het eind van het dorp steken we de rivier over. Ook deze hangbrug wiebelt weer behoorlijk. We lopen het terras op van het New Tibet hotel.

We hebben een grote kamer met wel drie bedden en vanaf het terras kijken we uit op de rivier en op Chame. Om het vochtgehalte op peil te houden, drinken we een thermoskan thee leeg. Het zonnetje is ondertussen onder een dik wolkendek verdwenen en het waait hard. Ik maak de bedden alvast op en pak de spullen om te douchen. Er zijn al een aantal mensen voor me geweest, dus nu maar hopen dat er nog warm water is. En ik heb geluk, niet alleen warm water, maar ook een aardige straal. We gaan binnen zitten en spelen een spelletje.
We hebben allebei als avondeten gebakken macaroni met ei en groente. We krijgen weer een gigantisch bord voorgezet en het kost moeite om alles weg te werken. Na enige tijd komen er nog wat mensen binnen zetten; het is begonnen met regenen. We hadden het al gedacht, want het was behoorlijk dichtgetrokken. Nu maar hopen dat het flink doorregent, dan is het stof uit de lucht en ziet het er morgen helder uit.