Bhulbhule - Syange

Vandaag een heerlijke wandeling van zo'n vijf uur door de schitterende natuur. We vertrekken 's ochtends in Bhulbhule en aan het begin van de middag bereiken we Syange.

door het smalle straatje lopen de karavaan met paardjes langsNa een redelijke nacht worden we wakker als het licht wordt, omdat we de gordijnen niet dicht gedaan hebben. Maar waarschijnlijk hadden die niet veel geholpen. We gaan er om half zeven uit en hebben een half uurtje later alles ingepakt klaar staan. We zitten amper op het terras als ze al aan komen zetten met ons ontbijt. De zon komt net op achter de bergen. De omelet en pannenkoeken gaan er wel in, daar kunnen we wel een tijdje op lopen. We lopen het eerste uur redelijk vlak door de schitterende omgeving; het ziet allemaal erg groen. Er wordt op de terrasvelden vooral rijst maar soms ook aardappelen geteeld. We lopen door kleine dorpjes. Als we een grote wiebelende hangbrug overgestoken zijn, drinken we een kopje thee bij een theehuis. Na deze korte pauze lopen we verder.

onderweg lopen we langs de vele huisjes op de hellingenHet laatste uur voordat we gaan lunchen stijgt het flink. We zien ons doel op een bergkam tussen twee toppen al een tijdje liggen. Tegen elven lopen we het dorpje Bahundanda binnen. We moeten nog even een steile trap omhoog naar het Superview hotel op bijna 1300 meter hoogte. Op het terras vinden we een plekje in de schaduw. We bestellen tomatensoep en een bord gebakken rijst. Na een ruim een uur beginnen we aan de afdaling. We dalen zo'n 200 meter, waarna we nog anderhalf uur Nepali flat wandelen. Dat betekent dat we de hele tijd een beetje omhoog of omlaag gaan.
We komen vandaag regelmatig dezelfde toeristen tegen. Om half drie bereiken we het dorpje Syange, waar we op het overdekte terras van Rainbow restaurant neerploffen. Hier overnachten we vandaag. We zitten op 1165 meter en hebben schitterend uitzicht op de waterval aan de andere kant van het dal. Aan het eind van de middag verfrissen we ons. We genieten van de aangename temperatuur. We kunnen nog lekker buiten eten. Als we klaar zijn is het ondertussen donker geworden. We zitten nog even en zoeken onze kamer op. Helaas doet de lamp het niet en moeten we met onze hoofdlampjes de spullen uitpakken en onze slaapplek inrichten. Nog voor half acht liggen we in onze slaapzak en niet veel later zijn we vertrokken.