Een rustig dagje Pokhara

Vanochtend bezoeken we de World Peace Stupa boven op een heuvelrug. Na een leuke wandeling laten we ons in een roeiboot naar de overkant van het meer varen. 's Avonds gaan we samen met de gids en drager uit eten.

de World Peace Stupa in PokharaOm acht uur lopen we alle trappen naar beneden. We nemen gelijk onze rugzak mee, zodat we niet meer terug hoeven. De zon schijnt gelukkig weer, maar er hangt wel wat bewolking boven de bergen. Voor ons ontbijt bespreken we met de gids dat we morgen eigenlijk naar Kathmandu willen vliegen in plaats van een hele dag in de bus te zitten. Hij gaat samen met de hoteleigenaar aan het bellen en binnen een mum van tijd is er een vlucht voor ons geregeld. We nodigen de gids en drager uit om vanavond met ons te gaan eten. En we vragen of ze vandaag meegaan naar de Stupa. Deze ligt op een heuvel aan de rand van het meer. Alleen de drager gaat met ons mee. We lopen eerst door de winkelstraat en komen in het park uit. Daar kunnen we via een soort pontje oversteken naar een restaurant, maar niet verder lopen. Dus dat doen we maar niet. We komen bij de dam en moeten nog een stukje verder over een oude hangbrug. We stijgen over smalle paadjes al snel een 100 meter. Uiteindelijk komen we op een breder pad uit. We hebben af en toe zicht op het meer en op Pokhara. Het is warm en fijn dat we in de beschutting van het bos lopen. Na bijna twee uur wandelen komen we bij een restaurant aan en staan we aan de voet van de World Peace Stupa. Nog wat trappen op en dan staan we boven. Het is een mooie stupa en we hebben vanaf hier schitterend uitzicht over het meer en we kunnen nu ook goed zien hoe groot Pokhara is. We drinken wat bij het restaurant, want dat hebben we onderhand wel verdiend.

in eem bootje laten we ons naar de andere kant van het meer roeienWe gaan een andere weg terug naar beneden. Het is de bedoeling om beneden bij de botenverhuur uit te komen. Onderweg zoeken we nog naar een cache, maar deze kunnen we helaas niet vinden. Michiel huurt een boot en voor twee euro worden we naar de overkant van het meer gebracht. Als we er bijna zijn, begint het te regenen. Het dondert ook af en toe. We lopen door de winkelstraat terug naar ons hotel. Daar laten we onze rugzak achter. We gaan terug naar het centrum en zoeken een leuk restaurantje op. We eten een heerlijke uiensoep en een met crème gevulde crêpe overgoten met chocola. Ondertussen kunnen we vanaf de eerste etage zien wat er allemaal beneden op straat gebeurt. Vanwege de buiten wisselen we het winkelen af met het drinken van iets in een restaurant. Tegen half zes lopen we terug naar ons hotel om ons op te frissen. Als we weer beneden komen, staan de gids en drager al klaar om mee te gaan eten. We lopen richting centrum en gaan naar dezelfde plek als waar we gisteravond geweest zijn. We kunnen buiten onder de luifel zitten en maken er met z'n viertjes een gezellige avond. We eten lekker en bedanken de gids en drager voor wat ze voor ons gedaan hebben. Om negen uur lopen we terug naar ons hotel en pakken alles wat we niet meer nodig hebben alvast in.