Dagje Kathmandu

We bezoeken vandaag het koninklijk paleis en genieten van de heerlijke temperatuur. We bezoeken wat terrasjes, winkelen heerlijk in het gezellige Thamel en vinden onze eerste cache in Nepal.

een winkelstraatje in KathmanduNa een warme nacht worden we wakker van de fluitende vogels. De temperatuur is al aangenaam als we naar het ontbijt gaan. Zoals afgesproken is onze gids er om half negen. We bespreken met hem de route die we gaan lopen en spreken af hoe laat we elkaar de volgende ochtend treffen. We pakken onze spullen en lopen richting de stad. We kopen een kaartje voor Durbar Square, maar kunnen het helaas niet verlengen tot na onze trekking, omdat we geen pasfoto's bij ons hebben. We lopen tussen de vele tempels door en wandelen door smalle straatjes op weg naar Thamel. We volgen ons GPS, want er moet hier in de buurt een cache liggen. We gaan een smal gangetje in en met de trap omhoog. Aan de jongen boven vragen we naar de cache en met een big smile tovert hij een grote plastic doos boven de balie. We ruilen TB's en coins en schrijven in het logboek.

gezellig winkelen in KathmanduBij de bakker kopen we iets lekkers en drinken we thee op het dakterras. Daarna gaan we op pad naar het koninklijk paleis. Het is druk bij de ingang, maar iemand regelt snel kaartjes voor ons. We moeten de rugzak met camera's in een kluisje achterlaten, omdat er binnen absoluut niet gefotografeerd mag worden. Binnen gekomen in het gigantische paleis mogen we bijna de helft van de ruimtes bekijken. Af en toe komen we een gids tegen, die ons in het Engels informatie geeft. Er zijn vandaag heel veel Nepalezen voor een rondleiding, waarschijnlijk omdat het vandaag in Nepal moederdag is. Na een uurtje verlaten we het paleis op zoek naar een terrasje waar we kunnen lunchen. We krijgen een heerlijke salade. We lopen terug door Thamel naar ons hotel. Op het terras drinken we wat en spelen we een spelletje. Tegen vijven gaan we op onze kamer alle kleding die mee moet inpakken. Voor we op pad gaan voor het avondeten staan de plunjezakken klaar.
Het is nog druk als we richting stad lopen. Bij een restaurant met een heel hoog dakterras gaan we naar binnen. We moeten wel zes verdiepingen omhoog. We krijgen weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld en lopen daarna terug naar het hotel. Nog even douchen; al het stof en zweet eraf, want je weet maar nooit wanneer we weer een fatsoenlijke douche tegenkomen.