Braga - Manang

Vanochtend vroeg regent het en zelfs een beetje lichte sneeuw. We wachten tot het weer droog is en gaan dan een kijken nemen bij het klooster van Braga. Als we dat gezien hebben lopen we binnen een uurtje naar Manang.

de huisjes in Braga liggen tegen de berghelling aangebouwdVannacht is het droog geweest, maar om half zes begint het te regenen. Eerst zachtjes, maar dan wat harder. Voor de deur van de wc lekt het dak behoorlijk; ze hebben er twee bakken neergezet, maar de houten vloer is al flink nat. We zitten weer netjes om zeven uur klaar voor het ontbijt. Vandaag krijgen we allebei een mooie dun gebakken appelpannenkoek. Hij smaakt heerlijk. De regen gaat ondertussen over in sneeuw. Op de hoogte waar wij zitten blijft de sneeuw niet liggen, maar 100 meter hoger wel. We stellen ons vertrek nog even uit. Tegen negenen lijkt het wat lichter te worden. We bestellen nog een pot thee. niet zo heel ver verwijderd van de gletsjerNiet veel later is het droog. Als Michiel betaalt krijgen we allebei een witte zijden shawl van de eigenaar van de lodge.
We pakken onze spullen en gaan op weg naar het klooster. We lopen door de smalle steegjes en bereiken uiteindelijk op het hoogste punt het klooster. De deur is gesloten en onze gids gaat een vrouw halen die de sleutel heeft. Het is een oud klooster en staat van binnen vol met kleine en grotere beelden. We nemen foto's en filmen. Van de vrouw krijgen we een gekleurd touwtje omgeknoopt en een teeka.

Het is tien uur geweest en we gaan op pad naar Manang. Dat is maar een dik half uur lopen. Manang is duidelijk drukker en meer toeristisch. We lopen een stukje door het dorp en dan zien we bij het Yak hotel onze drager zitten. Hij neemt ons mee naar een kamer op de eerste verdieping. Tot onze verbazing hebben we een eigen douche en wc. We gaan naar het dakterras en drinken een kop thee. Daarna gaan we op pad om een kijkje bij het gletsjermeer te nemen en wat hoogtemeters te maken. We klimmen over een smal paadje met veel haarspeldbochten omhoog tot aan 3750 meter. van bovenaf hebben we mooi uitzicht op ManangOnderweg zien we groep gieren. Prachtig om te zien hoe die grote beesten vliegen. Helaas is het theehuis hier gesloten. We zitten even en fotograferen wat. Na ruim een half uur lopen we naar beneden. Dat gaat een stuk sneller dan op de heenweg. Alleen het laatste stuk terug naar het dorp moeten we even steil omhoog. We hebben allebei wel trek gekregen en we gaan in het restaurant heerlijke tomatensoep eten.
We lopen het dorpje op en neer en gaan om drie uur naar een lezing over hoogteziekte. Daar komen we een uurtje later van terug. We nemen een heerlijk warme douche en gaan theedrinken. De kachel is al aangemaakt en het is een aangename temperatuur in het restaurant. We bestellen ons eten en krijgen iets heerlijks voorgeschoteld. Michiel heeft rijst met een vegetarische saus en ik een vegetarische pizza. We drinken nog een pot thee leeg en zoeken onze kamer op.