Leddar - Thorung High Camp

Vandaag een relatief korte wandeling door het ruige dal. We hebben mooi weer en de temperatuur is heerlijk. Rond het middaguur bereiken we Thorung High Camp.

op weg naar Thorung High CampOndanks dat we net boven de 4000 meter zitten, hebben we allebei heerlijk geslapen. Als ik vanuit m'n bed het gordijn open schuif, is de lucht weer wolkeloos blauw. Nog voor het ontbijt schieten we mooie plaatjes. Het is vannacht wel koud geweest, want de grond ziet nog wit van de vorst. We schuiven netjes om zeven uur voor het ontbijt aan. Na een pannenkoek en een omelet kunnen we op pad. Het dal wordt smaller en ruiger. Het pad loopt langzaam omhoog, eigenlijk zonder dat je er iets van merkt. We dalen een klein stukje af naar de rivier en moeten dan even steil omhoog. Vlak daarna drinken we bij het theehuis een kop thee. We zijn net een uur onderweg. We zitten bijna een half uur in het zonnetje, voordat we verder gaan. Ze zijn dit deel van de route aan het vernieuwen en verbeteren. Er is op een steil stukje zelfs iemand met een schep en pikhouweel bezig. Het is weer een mooi stuk wandelen vandaag; we schieten een heleboel plaatjes. Het gaat sneller dan verwacht, want al voor tien uur staan we bij New Phedi lodge. We hebben er vanaf onze slaapplaats slechts anderhalf uur op gelopen. Het is heerlijk weer en het waait maar een beetje, dus we gaan lekker buiten in het zonnetje zitten. We bestellen weer een kan thee en nemen allebei een kop tomatensoep. Dan hebben we weer de nodige voorraad vocht binnen gekregen. We zitten nu op 4535 meter hoogte en het gaat nog steeds erg goed. We gaan dadelijk verder naar High Camp.

Thorung High Camp gezien vanaf een nabijgelegen topNa een pauze van ruim een uur beginnen we aan de klim naar High Camp. Omdat we erg veel fotograferen en filmen zijn we bijna anderhalf uur onderweg, maar de klim is goed te doen. Over een smal paadje dat tegen de helling op slingert, lopen we rustig omhoog. Het uitzicht is zo fantastisch en het weer blijft erg goed. We verzamelen wat zand om mee naar huis te nemen. We lopen om een rotswand en zien op 100 meter van ons verwijderd Thorung High Camp liggen. Als we om kwart over twaalf aankomen, heeft de drager al een kamer geregeld. We zetten er wat spullen neer en gaan naar de serre om lekker te lunchen. Het is heerlijk toeven in het zonnetje achter het glas.
Om kwart over twee maken we nog een kort uitstapje naar een top, die net de 5000 meter niet haalt. We hebben uitzicht op alle toppen rondom ons. Een half uurtje later zijn we terug. We richten onze slaapplaats in en maken alles gereed voor het vroege vertrek morgenochtend. Als we onze kamer uitkomen, is het helemaal dichtgetrokken en het waait behoorlijk hard. In de serre koelt het wat af. Vanaf een uur of vier begint het lichtjes te sneeuwen. Tot een uur of half zeven houdt dit aan en dan verschijnt opeens de zon weer. We hebben ondertussen spaghetti gegeten. De portie was niet erg groot, maar tot het vroege ontbijt moeten we het toch wel redden. Om zeven uur worden de waterflessen met warm water gevuld en gaan we naar onze kamer.