Ampefy - Andasibe

Aan het ontbijt in AmpefyVandaag hebben we een lange reisdag naar Andasibe voor de boeg. Via de hoofdstad Antananarivo bereiken we aan het eind van de middag Andasibe.

Vanmorgen loopt de wekker al voor zevenen af. We hebben een lange reis voor de boeg en willen om half negen vertrekken. Als we buiten komen, blijkt het schitterend mooi weer te zijn. De ontbijttafel staat nog in de schaduw, maar tegen achten zitten we lekker in het zonnetje. Om half negen is iedereen klaar om te vertrekken en stappen we allemaal in.

In drie uurtjes rijden we naar de hoofdstad. De bus stopt om te gaan tanken en ondertussen worden de boodschappen gedaan. We rijden verder tot we een stukje buiten de hoofdstad een leuk plekje tegenkomen om te picknicken. Het is lekker weer en in het zonnetje smaakt alles prima. Na drie kwartier pauze rijden we verder. Het landschap verandert; er is steeds meer bebossing en we slingeren door de heuvels. In een dorpje kopen we bananen en ananas aan de rand van de weg. De lucht betrekt steeds meer en het begint ook een beetje te miezeren.Een kameleon

Tegen de klok van vier rijden we het terrein op van ons hotel; allemaal kleine tweepersoons huisjes liggen tegen de heuvelrug aan. Het kost even tijd voordat iedereen het goede huisje heeft, want in plaats van één twinroom en zes kamers met losse bedden, is het precies andersom. We krijgen een huisje op de derde etage, waardoor we een flinke betonnen trap op moeten klimmen. We spreken af dat iedereen uiterlijk om zes uur bij het terras is en er voor zorgt dat dan ook al het avondeten besteld is. Het wordt al schemerig als ik hoog in de bomen aan de andere kant van de rivier een drietal bruine lemuren van de ene naar de andere boom zie springen.Je kunt hier heerlijk eten

Zo gezegd zo gedaan en lopen we om zes uur onder begeleiding van twee gidsen de geasfalteerde weg op. De twee gidsen zoeken met hun lampen naar allerlei beesten; we zien een slapende kameleon, bruine lemuren, een kikker en verschillende soorten kleine kameleons. We lopen tot de ingang van het nationaal park en gaan dan weer terug.

Het is al kwart voor acht als we aan tafel schuiven. We hebben allemaal flinke honger na zo'n avondwandeling. De kippensoep valt een beetje tegen; smaakloos en erg veel spaghetti erin. Michiel heeft zebu besteld en ik Tilapia. Ik krijg een bord met een complete vis voorgeschoteld. Het is heerlijk; net Babi Pangang, maar dan met vis. Als toetje krijgen we geflambeerde ananas en banaan. De reisleidster vertelt nog wat over de dag van morgen, voordat we om tien uur ons huisje opzoeken. Het eten was heerlijk, maar zowel m'n darmen als m'n maag legen zich vannacht tot twee keer toe. Dus van een nachtje lekker slapen komt niet zo veel.