Camp Catta - Ranohira

De plaatselijke bevolking is op weg naar de marktVanaf Camp Catta rijden we eerst met de truck terug naar de plaats waar de bus op ons wacht. We rijden zuidwaarts richting het Isalo gebergte en overnachten in Ranohira.

Het is weer mooi weer vandaag; de zon schijnt lekker, maar het waait wel behoorlijk. We komen om kwart voor zeven ons tentje uit. Eigenlijk is het bijna geen kamperen; een compleet opgemaakt bed in je tent. Om half acht gaan we aan tafel; onze bagage hebben we dan al in onze plunjezak zitten. Een ontbijtbuffet met plakken cake en dikke sneden vers brood, stukjes kaas en vier soorten jam. Al ruim voor half negen horen we de vrachtwagen aankomen. Nadat iedereen betaald heeft, dragen we alle bagage en overgebleven flessen water naar de vrachtauto. We laden al onze bagage in en precies om half negen vertrekken we.

We komen onderweg erg veel mensen tegen, die allemaal op weg zijn naar de markt. De meeste van hen zijn mooi aangekleed. We zijn weer een uur onderweg over de hobbelige zandweg. We laden onze bagage over in de bus, die al netjes op ons staat te wachten. We willen nog een kijkje nemen op de markt en spreken af dat we om kwart over tien bij de bus terug zijn. Op de markt wordt veel kleding verkocht en natuurlijk allerlei etenswaren. Zelfs brandstof wordt in open blikken te koop aangeboden. We kijken onze ogen uit. Iedereen is weer op tijd terug en we rijden in een half uurtje naar de geasfalteerde weg.

Veel kraampjes langs de kant van de wegRond de klok van elf komen we door een dorpje waar we water inslaan voor de komende dagen. Daarnaast kopen we wat koekjes en chips. We rijden nu echt door een savanne landschap; aan beide zijden van de weg alleen maar gras en hier of daar een enkele boom. Opeens stopt de buschauffeur, omdat hij een geschikte picknickplaats gevonden heeft. In de schaduw van een paar bomen beleggen we de verse stokbroodjes. Enig nadeel is, dat we hier bijna wegwaaien.

Na deze korte stop, komen we niet veel later in de redelijke grote plaats Ihosy aan. Rondom deze plaats is het ook behoorlijk groen; veel struiken en allerlei soorten bomen. De bus moet hier volgetankt worden. Als we deze stad uitrijden, draaien we de bergen in en hebben we weer mooi uitzicht. We rijden nu een tijdlang door de haast kale vlakte met heel in de verte het Isalo gebergte. Hoe dichter we bij dit gebergte komen, hoe meer de omgeving op Tanzania gaat lijken; graslandschap met gigantische bomen. We rijden dwars door Ranohira en net buiten het dorp ligt ons verblijf: Isalo Ranch.Strakke rechte weg richting de bergen

We krijgen een welkomstdrankje op het terras bij het zwembad en hebben fantastisch uitzicht op het gebergte. Hierna zoeken we ons huisje op; een oranje bungalow met rieten dak. We hebben een flinke slaapkamer waar ruimte is voor drie personen. We pakken onze spullen uit, kleden ons om en gaan lekker buiten in de zonnestoelen voor ons huisje zitten. Tegen half vijf gaan we naar het terras om daar wat te drinken en ons avondeten te bestellen. Om kwart over vijf gaat de zon onder; achter de bergen en het wordt gelijk wat frisser.

We lopen terug naar ons huisje en nemen een warme douche; wat fijn dat ze zonnecollectoren hebben. We pakken al weer een deel van onze spullen in, zodat we morgenochtend niet meer zo veel hoeven doen. Als we tegen zevenen in het restaurant binnen komen, zijn we de eersten van onze groep. Het ziet er van binnen ook erg gezellig uit. We zijn qua eten in ieder geval op een goede plek beland. We krijgen heerlijke quiche met kip als voorgerecht. Michiel heeft weer eens zebu met friet, terwijl ik aan het varkensvlees met ananas ga. Als toetje krijgen we warme ananas met banaan en een flensje. Om negen uur worden we buiten gekeken door het personeel. We betalen en zoeken ons huisje op, nadat we even de prachtige sterrenhemel bewondert hebben.