Grand Canyon van Madagascar

De rotsen hebben hier schitterende kleurenDe omgeving hier is echt fantastisch: de Grand Canyon van Madagascar. Het is heerlijk wandelen met de zon in de rug. In de middag komen we bij Piscine Naturelle.

Vanmorgen rollen we om half zeven ons tentje uit. Het keukenteam is al weer volop bezig. Iets na zevenen is het kleed uitgespreid en staat alles er netjes op: koffie, thee, sap, brood, honing en jam. De temperatuur is prima en de lucht ziet mooi blauw. Om kwart over acht gaan we op pad. Eerst een stuk dwars door de velden en dan ruim een half uur flink omhoog. We rusten met enige regelmaat en staan om half tien op het hoogste punt.

Het is hier echt fantastisch; de Grand Canyon van Madagascar. We dalen nu een flink stuk af, stijgen wat en komen uiteindelijk op een mooi plekje bij een watertje uit. Het is pas twaalf uur. Hier krijgen we onze lunch. We hebben de keuze uit sla met tomaten en een macaronisalade met bietjes, doperwten en worteltjes. Als toetje is er weer ananas en bananen. Een mooi watertje om te zwemmenWe hebben vandaag echt mooi weer; geen wolkje aan de lucht. We hebben de hele dag het zonnetje in de rug. Ook de middagwandeling over licht glooiend terrein is de moeite waard. Om half drie komen we bij Piscine Naturelle; een paradijsje op aarde!

De meesten trekken de zwemkleding aan en nemen een duik in het frisse water. Een uurtje later lopen we naar onze kampeerplaats. De tentjes staan er al weer; het lijkt wel een Franse terrascamping. We ruimen het tentje in en gaan thee drinken. Waarna we aan de borrel gaan. Pas tegen achten komt het eten. We beginnen met een bouillon met veel spaghetti. Gevolgd door rijst met kip in groentesaus. Als toetje krijgen we geflambeerde ananas. Rond de klok van half tien zoeken we onze tent op, terwijl de muziek en dans nog wel even door gaat.