Laatste dag Isalo NP

We hebben nog steeds fantastisch mooi weerDe laatste dag van onze trekking in Isalo Nationaal Park is een korte ochtendwandeling door zandsteenformaties en over de hoogvlakte. Na een kort stukje met de bus zijn we bij ons hotel.

Vandaag mogen we uitslapen, maar ja als je al twee weken vroeg op staat zit je in een bepaald ritme. Iets na zevenen beginnen we aan het ochtendritueel. Ze hebben hier stromend water, dus dat is wel prettig. Om acht uur schuiven we aan de ontbijttafel aan. Vandaag weer geroosterd brood met jam, suiker of honing. Al ruim voor negen uur staat iedereen klaar om te vertrekken.

We lopen nog een klein stukje tussen de zandsteenformaties. We komen daarna op een hoogvlakte met af en toe wat bomen. Na een goed uur lopen dalen we flink af en komen we op een kampeerplaats. Hier is voor ons een nieuwe kookploeg gearriveerd, die al bezig is met de voorbereidingen van de lunch. Er zitten hier een paar lemuren, die we nog niet eerder gezien hebben; de red fronted lemur. Het mannetje is bruin, het vrouwtje is grijs.

We lopen nog een stukje verder naar een waterval. Na de waterval lopen we terug naar de lunchplaats, terwijl een aantal anderen nog bij een pool gaat kijken. Om kwart voor twaalf zijn we bij de lunchplek en houden ons gemak. We lezen wat, kijken naar de mensen die aan het werk zijn en bekijken de lemuren. Een klein uurtje later komt de rest van de groep. We kunnen gelijk lunchen. We krijgen een bordje met tomaat, ui, paprika, bloemkool en een stuk brood. We stellen het op prijs dat de lunch deze keer niet zo uitgebreid is. Als we alles op hebben, brengen ze twee borden met stukken kip en een grote pan met gele rijst. Daar hadden we niet op gerekend. Als toetjes zijn er weer ananasschijven.Eeen red-fronted lemuur kijkt ons aan

Tegen tweeën maken we aanstalten om aan het laatste stuk van onze trekking te beginnen. We hebben nog ongeveer drie kwartier te gaan, maar na tien minuten staan we opeens op een parkeerplaats waar ook onze bus staat. In de verte zien we Ranohira liggen. Met de bus een klein kwartiertje rijden. Te voet in de volle zon en benauwde lucht, hadden we er veel langer over gedaan. In het dorp bij het bureau van Tina (onze gids) staan de dragers op ons te wachten en ligt ook onze bagage. Deze wordt in de bus geladen en we nemen afscheid van iedereen.

We rijden het dorp door naar het hotel een stukje verderop. Om half drie rijden we de parkeerplaats op en al vrij snel hebben we een sleutel. Deze keer krijgen we een rond huisje. We pakken een paar spullen uit en doen onze zwemkleding aan. Op naar het zwembad voor een frisse duik. De temperatuur is dan wel 25 graden, maar het water is flink kouder. Het zorgt in ieder geval voor verkoeling. We laten ons opdrogen in de zon, drinken en lezen wat. Nadat we ons eten besteld hebben, gaan we lekker onder de warme douche. En dan maar weer alle spullen netjes inpakken in de plunjezakken; alles wat we niet meer nodig hebben, stoppen we alvast bij elkaar. Michiel gaat met de videocamera naar het restaurant, omdat daar de enige mogelijkheid is om batterijen op te laden. Het eten is weer voortreffelijk. Een lekkere salade met tonijn vooraf. Als hoofdgerecht zebu in knoflooksaus met frietjes. En crêpes met chocoladesaus na. Na negen uur worden we weer buiten gekeken en dus zoeken we tegen half tien het huisje maar op.