Perinet natuurreservaat

Ook hier weer mooie huisjesWe maken vandaag een schitterende wandeling door het Perinet natuurreservaat. We zien veel lemuren en Indri's.

De wekker loopt al om zes uur af, want we moeten ervoor zorgen dat we om kwart voor zeven aan het ontbijt zitten. Vanwege de nog steeds opspelende ingewanden kost dit erg veel moeite en zijn we net op tijd in het restaurant. De buitenlucht heeft me goed gedaan en ik begin enthousiast aan de thee en het stokbrood, maar de lucht van de omeletten die geserveerd worden, maakt we misselijk en ik loop terug naar ons huisje. Na deze korte wandeling heb ik weer het gevoel dat het wel gaat en ik eet een banaan. Uiteindelijk besluit ik toch mee te gaan.

De korte busrit gaat goed, maar als ik sta te wachten, omdat iedereen bij de kassa staat om de entree van het park te betalen, moet ik de inhoud van mijn maag in een prullenbak achter laten. We maken twee groepjes, die apart het park in gaan. Wij gaan eerst en de "vogel"-groep wacht nog even. We krijgen over allerlei bomen en planten uitleg. Het is echt een heel mooi regenwoud met smalle paadjes, die we met enige regelmaat verlaten om ons een weg te banen tussen de begroeiing door. Al vrij snel spotten we de Indri Indri; een lemur die alleen op deze plaats in Madagascar voorkomt. Opeens lijkt het wel een topattractie; een groep Fransen en Amerikanen komt kijken, maar heeft moeite rustig te zijn. We blijven bijna een half uur kijken, terwijl onze gids ander wild gaat spotten.

Een Indri-Indri hoog in de boomOp een gegeven moment zettende lemuren het op een brullen, dat geeft een heel apart geluid. We gaan verder en zien nog een grote kameleon, die de gids met een tak boven uit een boompje haalt en hem op fotografieafstand neerzet. We zien nog een aantal bruine lemuren en tot twee keer toe oostelijke wollige lemuren, die bij elkaar op een tak zitten te slapen. Vlak voor we gaan lunchen, zien we nog een groep Indri's. Nu erg dichtbij en laag bij de grond. Het is echt fantastisch om te zien; ook hoe ze zich voortbewegen tussen de bomen. Het was vanmorgen flink bewolkt, maar nu laat de zon zich regelmatig zien en is de temperatuur aangenaam. Om half een zijn we bij een bruggetje over de groene rivier. Dit is de afgesproken lunchplaats en niet veel later komt de andere groep aanzetten. We lunchen en tegen enen wil de gids weer verder. We splitsen weer en gaan onze weg.

Helaas zien we geen dieren meer, maar maken we nog een leuke wandeling door het heuvelachtige landschap. Onderweg treffen we de andere groep, waar we een stukje mee oplopen. Zij blijven bij een watertje achter, terwijl wij doorgaan naar de uitgang, waar we nog een paar kleine gekko's zien. De reisleidster regelt dat we met de bus naar onze huisjes gebracht worden, zodat ik lekker nog een paar uurtjes op bed kan gaan liggen. Om drie uur lig ik heerlijk in het zonnetje met een glas cola achter de kiezen op bed. Rond de klok van vijf uur bestelt Michiel de warme maaltijd; ik kies voor de zekerheid alleen voor groentesoep en witte rijst, terwijl hij voor de geroosterde Tilapia gaat. We zorgen ervoor dat we om zeven uur aanwezig zijn. Het eten smaakt me wel en het gaat steeds beter met me. Na de uitleg over het programma voor morgen en de trektocht volgende week, neem ik nog een kop thee en vertrekken we tegen half tien naar ons huisje. Het is aardedonker buiten en we zien verschillende sterren aan de hemel staan.