Terug op Camp Catta

Het laatste stukje van de trektochtDe wandeling vandaag gaat naar de hoogste pas, die we rond elven bereiken. Daarna lopen we verder naar Camp Catta.

Vannacht regent het meerdere keren, maar gelukkig niet zo veel. Iets na zessen moet ik met grote snelheid het wc-huisje opzoeken. Als m'n darmen weer leeg zijn, ga ik me omkleden, wassen, de tent opruimen en de plunjebaal inpakken. We zijn op tijd klaar, maar het ontbijt laat even op zich wachten. We zijn klaar om te gaan, maar moeten wachten op de jongens die water aan het halen zijn. Als ze terug zijn, vult iedereen z'n watervoorraad aan. Maar nu is het wachten op de gidsen, die net aan hun rijstmaaltijd begonnen zijn. Met het gevolg dat we pas om half negen op pad gaan.

Ruim anderhalf uur lopen we door het prachtige dal; overal is bedrijvigheid te zien. We lopen lekker over de glooiende wegen. We zijn dan al een aardig stukje gestegen. De laatste drie kwartier moeten we even flink stijgen, maar het gaat best goed. We waaien alleen bijna weg. Dus als we om kwart voor elf boven op de pas staan, lopen we snel door naar beneden op zoek naar een plekje uit de wind. Gelukkig vinden we dat al vrij snel. We pauzeren een kwartiertje en eten het restant van onze snoepvoorraad op. De complete ploeg dragers en koksNu volgt een pittige afdaling; we stappen van de ene op de andere steen en moeten goed uitkijken waar we naar toe moeten.

Om half één hebben we lunch bij een watertje. We krijgen een bord vol met macaronisalade en na nog vanillevla. Het is weer een heerlijke lunch. Het is nu een klein uurtje afdalen en dan zijn we in het dal en hoeven we dit alleen nog door te steken. Het zonnetje is nu flink gaan schijnen en we moeten ons insmeren. We lopen door een dorpje, steken de rivier over waar iemand z'n mountainbike staat te poetsen en lopen tussen de rijstvelden door om een stukje af te snijden. Vlak voor Camp Catta wachten we tot iedereen er is. Als we om drie uur bij het restaurant aankomen bedanken we alle gidsen en dragers en geven ze hun fooi. Waarna we met z'n allen iets drinken op de goede afloop. Iedereen gaat wat dingen voor zichzelf doen; douchen, de was doen, kleren luchten of de tent inrichten. Rond de klok van half vijf komende dames terug van hun wandeling en worden de ervaringen uitgewisseld. Pas tegen half negen wordt het eten gebracht; vlak na elkaar drie gangen. Na de briefing voor de dag van morgen zitten we nog als enigen in het restaurant en gaan we iets na negenen op zoek naar onze tent.