Beklimming Pic Bobby

Op de top van Pic BobbyVanuit onze overnachtingsplaats beklimmen we in twee uur Pic Bobby. Daarna zijn we de rest van de dag onderweg naar onze volgende overnachtinsplek.

Om zes uur is het weer dag en tijd om op te staan. We hebben al onze spullen al lang weer ingepakt, voordat we aan het ontbijt beginnen. Dit staat netjes klaar op tafel, maar helaas is er geen bank en staan we te ontbijten. Pas om acht uur lopen we weg. We hebben de pas er goed in. Het eerste stuk is goed te doen en dan begint een fikse klim naar de top. We hebben twee uur en een kwartier nodig om op de top te komen. Helaas is het niet helder, maar we kunnen gelukkig wel een stukje wegkijken. We zitten een kwartier boven en dalen daarna in twee uur tijd af naar de kampeerplaats.

Daar ligt het picknickkleed al voor ons klaar. We krijgen vandaag koude rijstsalade, deze smaakt goed, maar lang niet zo lekker als wat we gistermiddag kregen. Om half twee beginnen we aan het tweede deel van de tocht; in drie uur tijd dalen we af naar een dorpje net buiten het Nationaal Park. Het blijkt dat we toch met enige regelmaat ook tientallen meters nog omhoog moeten. Een flinke inspanning na wat we vanmorgen al gedaan hebben. Op weg naar onze volgende kampeerplaatsHet weer is vandaag niet zo best. Het is erg bewolkt en aan het eind van de middag hangen er flinke donkere wolken boven ons. Om half vijf bereiken we eindelijk het dorpje. We lopen het dorpje door en bij een wat afgelegen huis kunnen we in de achtertuin kamperen.

Er is een overdekte ruimte waar twee tafels staan, die ver uit elkaar staan en waar alleen banken aan de buitenkant staan. Niet echt een gezellige opstelling. Onze reisleidster is vandaag jarig en gaat in het dorpje bier en cola halen. Dat is een prettige binnenkomer na zo'n dag lopen. Terwijl wij aan tafel zitten, worden onze tentjes door de dragers neergezet en wordt er een geïmproviseerde douche gemaakt. Vlak voor de schemering richten we de tent in en wassen we ons provisorisch. Ook vandaag krijgen we weer sterke drank met nootjes en chips. Dan komt om zeven uur het avondeten; heerlijke soep met erg veel sliertjes, gevolgd door rijst met kip (dus daar zijn ze gebleven) en geflambeerde banaan na. We blijven nog even natafelen en zoeken om negen uur onze tent op.