Een dagje Kathmandu

Vandaag een rustig dagje om Kathmandu te ontdekken. Bij ons hotel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor onze trektocht.

De volgende ochtend ben ik wakker, zodra het licht is. De Nepalese dragers zijn dan al weer aan het werk. Ze gaan verder met het sorteren van de spullen voor onze trekking.
Om half negen zitten we aan het ontbijt. We krijgen omelet met toast en kunnen ook nog jam of muesli met yoghurt kiezen. Daarna gaan we met z'n tweeën de stad verkennen. We komen eerst op Durbar-square, waar we bij een soort douanepost kaartjes kopen, die we in een ander kantoortje verlengen, zodat we ook na onze trekking hier terug kunnen komen.

Het barst hier van de tempels, groot en klein, mensen die groente, fruit en kruiden verkopen. Daarnaast zijn er allerlei bloemenverkopers. Tussen de tempels lopen mensen die van alles verkopen en allerlei geestelijken die mensen aanspreken. Dan gaan we op zoek naar de pinautomaat, die we de avond ervoor gezien hebben. Maar we dwalen door verschillende straten en kunnen de pinautomaat niet vinden.

Dan blijkt dat we op een bepaald kruispunt de verkeerde weg ingeslagen zijn en uiteindelijk zien we de twee militairen staan, die de pinautomaat bewaken.
We lopen daarna weer richting hotel, waar we de middag op het terras doorbrengen. We eten hier de lekkere croissantjes op die we bij een plaatselijke bakker gekocht hebben. We schrijven de kaarten en kletsen met verschillende mensen die op trekking gaan. Voor het eten besteden we nog een uur aan het inpakken van onze bagage en daarna gaan we samen lekker uit eten. We vinden een restaurantje met een overdekt terras op de eerste verdieping. We genieten van een lekkere steak. Teruggekomen in het hotel drinken we met een aantal mensen nog wat en dan gaan we op tijd naar bed. Want om zeven uur is het ontbijt en het vertrek is om acht uur gepland.