Kabug - Noisy Knob

Een dagje lopen over de morene Trakarding gletsjer. Na een laatste stevige beklimming bereiken we onze kampeerplek op de Drolambau gletjser.

Op één van beide stroompjes staat 's ochtends een dikke laag ijs. Deze keer dus geen ontbijt in de buitenlucht. We gaan een pittige dag tegemoet, vrijwel de hele dag verblijven we op de gletsjer. De aanloop er naar toe is erg vermoeiend. We gaan steil omhoog en daarna krijgen we een fikse afdaling door het puin van de gletsjer omlaag. Dat is niet eenvoudig en zonder val haast niet mogelijk. Als we op de lunchplaats aankomen zitten we slechts tientallen meters hoger dan de kampplaats, dat is best een tegenvaller. De rest van de middag klimmen en klauteren we over de morene puinhopen van de Trakarding gletsjer, erg leuk maar ook erg vermoeiend. Tegen het eind van de middag heeft Michiel het helemaal gehad en het laatste stukje moeten we ook nog langs een touw omhoog. Zo bereiken we de Drolambau gletsjer. Maar dan hebben we ook gelijk onze kampplaats bereikt.
We zitten op een heuvelrug met hier en daar een redelijk vlak stukje. We moeten snel de tent opzetten voordat het donker is. Daarna snel de grote tent in voor de warmte. Al vrij snel wordt de ons al bekende knoflook-witte-kool-soep opgediend. Samen met de "gebakken krant". Daarna is het pesto-macaroni; niet echt mijn favoriet, maar ja je moet een bodem leggen voor de zware tocht van morgen. Als toetje hebben we heerlijk warme custardvla. Er zit al weer een zonnige dag op. Vroeg naar bed, want morgen is het echte zware werk aan de beurt. 's Nachts hoor je verschillende sneeuwlawines naar beneden komen en het waait ook flink.