Bigu Gompa - Chilingkha

Vandaag lopen we vanaf het klooster in Bigu Gompa naar Chilingkha.

Daarna blaffen de honden wel een half uur. Ik slaap lekker tot kwart voor zes. We zijn vandaag zo snel met inpakken en ontbijten, dat we al om half acht op pad zijn. Eerst flink naar beneden en over een hangbrug naar de andere kant van het water. Daarna licht glooiend omhoog en omhoog. Het is een hele mooie wandeling tussen de rijst- en aardappelvelden door. We passeren veel kleine dorpjes en hebben de nodige bekijks van de kinderen.

Bij een wasplaats houden we lunchpauze en krijgen we tomatensoep. Hierin kunnen we de meegenomen tosti's en chappatis met omelet soppen. Lekker!
Tussen de terrassen door dalen we langzaam maar gestaag af. Veel mensen zijn aan het werk op het land. Ze bewerken het land hier nog met 2 koeien en een houten ploeg. Als we bijna bij de rivier zijn, zien we een grote hangbrug. Dit is de brug die we morgen gaan oversteken. Een kwartier later blijkt dat we maar gelijk de oversteek maken en ons kamp aan de andere kant van de rivier opslaan. Op een klein veldje zetten we onze tent neer, daarna zoeken we het water op om ons even te wassen. Dan is er nog genoeg tijd om een boek te pakken. Al erg vroeg kunnen we aan tafel, dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat een aantal dragers vanavond naar huis gaat en morgenochtend weer terug keert. We hebben weer frites vooraf en daarna macaroni met vruchtjes na. Michiel heeft 's middags al genoten van een flesje alcohol en de rest van de groep lekker gemaakt. Hij besluit de overige flesjes mee te nemen voor na het eten. Tijdens het eten worden er verschillende zinspelingen gemaakt op de flesjes.

Ja, wat gebrek aan bier al niet veroorzaakt. Overal waar we langs komen, vraagt er wel iemand uit de groep zich af of hier misschien soms bier te koop is.
Nadat de eerste thee geschonken is, komen de flesjes op tafel en wordt er gedeeld. Niet veel later begint buiten de muziek en wordt er gezongen, geklapt en gedanst door een aantal mensen uit de groep. Ik duik al om half negen m'n slaapzak in, omdat ik moe ben en zere knieƫn heb. Tegen negen uur zoekt ook de rest z'n tent op.