Na - hoog kamp

Een korte wandeling vanuit Na naar de volgende kampeerplek. 's Middags maken we een hoogtewandeling om daarna weer terug te keren. Het weer is goed en het uitzicht fantastisch!

Om kwart over zes ben ik klaar wakker en pak ik m'n boek om nog een half uurtje te lezen. Ik kleed me daarna aan en als ik buiten m'n thee op sta te drinken komt de zon te voorschijn vanachter de bergen. We kunnen heerlijk in de open lucht ontbijten. Om kwart voor negen stappen we aan. We lopen eerst langzaam omhoog door de vallei, maar al snel wordt het steiler en steiler. Het is een pittige klim, maar we genieten van het prachtige weer en het fantastische uitzicht. Stapje voor stapje komen we hoger. We komen een Engelse trekgroep tegen die op weg naar beneden is. Al om elf uur zijn we op de plaats waar we ons kamp willen opslaan. Niet gedacht dat er nog een enigszins vlak stukje zou komen. Welke kant je ook kijkt het is echt fantastisch! We zoeken een redelijk vlak stukje en zetten de tent op. Vanwege het mooie weer kunnen we buiten soep eten. Als iedereen genoeg soep en thee op heeft, gaan we op pad voor de middagwandeling.

Want het is zonde om de hele middag op het kampterrein te hangen. Het stijgt flink en we lopen regelmatig in de sneeuw. Na de steile beklimming volgen we een smal paadje met aan de ene kant sneeuw en aan de andere kant een steile afgrond. Het uitzicht op de gletsjers wordt steeds mooier. Het blijft gelukkig een blauwe onbewolkte hemel. De wind is af en toe aardig fris. Een tijdje later komen we weer op een breed veld; we besluiten om in ieder geval tot de 5000 meter te lopen. Langzaam maar gestaag lopen we door een laagje sneeuw van ongeveer 15 cm. Als we deze hoogte gehaald hebben, is het voor ons genoeg geweest. Michiel heeft lichte hoofdpijn. Als een gedeelte van de groep nog hoger wil, besluiten wij met de rest de weg naar beneden te zoeken. Het is een stevige afdaling eerst over flinke rotsblokken, daarna is het pad beter begaanbaar. Tegen vier uur zijn we terug op het kampterrein, waar de warme thee al weer klaar staat.

Na twee koppen thee en een kop soep ga ik de tent opruimen.
Het avondeten bestaat uit "gebakken krant" met soep. En dan wordt het echt Hollands; we krijgen boerenkool met jus en worst. Met als toppunt echte warme griesmeelpudding. Twee volle borden met boerenkool neem ik; wat is dat toch weer lekker die Hollandse kost. 's Nachts in de tent is het verschrikkelijk koud. Ondanks die warme kruik krijg ik maar geen warme voeten. Als ik 's nacht de tent uit moet om te plassen, geniet ik nog van het prachtige uitzicht. Het is helemaal helder en er staan duizenden sterren aan de hemel.