Beding - Na

Vandaag eerst de bezichtiging van de plaatselijke gompa. Daarna een paar uurtjes lopen naar Na. Op de jakweide oefenen met de stijgijzers.

We mogen weer uitslapen tot zeven uur. Ik heb vannacht heerlijk geslapen. Bij het ontbijt vandaag eens geen chappatis, maar wel Brinta, pannenkoeken en omelet. We hoeven geen lunchpakket te maken, omdat het vandaag een korte tocht betreft. Maar eerst gaan we de plaatselijke gompa (Tibetaans lamaklooster) even bezoeken. Tijdens het ontbijt komt er een vrouw langs met de vraag of we een donatie hebben voor de plaatselijke school. We schrijven hiervoor onze naam en het bedrag in een heel oud schrift.

Om negen uur is de bezichtiging van de gompa afgelopen en vertrekken we. He is een aangename temperatuur als we in de zon door de vallei lopen. De natuur is weer heel anders dan de vorige dagen. We lopen door een fantastisch rotslandschap. Het eerste uur zie ik gigantisch af, doordat ik nog erg veel last heb van mijn enkel. Als ik deze getapet heb, gaat het gelukkig een stuk beter. Al voor twaalf uur zijn we in Na. Dit dorpje bestaat uit een paar huizen en een heleboel door stenen afgescheiden veldjes. Een van de laatste veldjes wordt ons kampterrein. In dit dorpje zijn ze een gloednieuwe gompa aan het bouwen. Op het kampterrein aangekomen gaan we eerst heerlijk in de zon tegen een muurtje zitten. We zetten daarna ons tentje op en laten de slaapzakken lekker luchten. Om een uur is de lunch klaar. Eerst krijgen we heldere tomatensoep, daarna aardappeltjes met tomaat en ui, verder hebben we ook weer Nepalese broodjes.
Om twee uur is het tijd om de stijgijzers te passen en er even mee te lopen. Daarna passen we de gordels. Han geeft uitleg over hoe we met de stijgijzers moeten lopen en hoe het pikhouweel gebruikt moet worden in de sneeuw. Na de uitleg vetten we de schoenen nog even in en dan is het al weer tijd voor thee met popcorn.

Het weer is vandaag weer erg goed, alleen om vier uur betrekt het wat. Voor het avondeten liggen we nog even lekker in de tent. Beetje lezen en wat uitrusten, voordat we om zes uur aan tafel kunnen. Eigenlijk heb je hier geen horloge nodig, want om 6:00 uur komt de zon op en om 18:00 uur gaat de zon weer onder.
Het voorgerecht is vandaag frites met kroepoek. Daarna hebben we macaroni, die er erg lekker uitziet, maar helaas niet echt warm is. Knakworst en vis maken de hoofdmaaltijd af. Als toetje krijgen we vruchten. Na een kop thee ga ik naar bed. Ik word 's nachts regelmatig wakker van mijn koude voeten.