Kathmandu - Bouddhanath

Vandaag brengen we een bezoekje aan Bouddhanath en aan het huis van onze gids Danuri. 's Middags zwerven we door Kathamdu.

Na een heerlijke nacht word ik pas rond zes uur voor het eerst wakker. We kunnen tot half acht blijven liggen, omdat we afgesproken hebben om half negen te ontbijten. Daarna gaan we met de taxi naar Bouddhanath, waar Danuri woont, die ons uitgenodigd heeft om langs te komen. Tegen half negen lopen we aan richting Amar. Als we daar komen, zit de eetzaal behoorlijk vol. Bij de balie van het hotel regelt iemand de taxi voor zes personen. Iets voor tien uur zijn we bij de ingang van de stoepa van Bouddhanath. Een tiental minuten later is Danuri er. Met hem lopen we naar zijn winkeltje. Hier krijgen we Nepalese thee en ontmoeten we zijn vrouw en kind. Als we de thee op hebben, gaan we naar zijn kamer in een groot huis, twee straten verderop. Zijn vrouw heeft voor ons dhal bhat gekookt. Het is heerlijk, zo lekker hebben we hem nog niet eerder gehad. Rond twaalf uur nemen we afscheid en krijgen we een sjaaltje.

Wij gaan naar de stoepa van Bouddhanath. Deze is echt de moeite waard om te zien. Dit is de grootste boeddhistische stoepa van Nepal. Rondom de stoepa zijn allemaal winkeltjes. Ergens boven op een terras drinken we een kop thee. Iets na twee uur nemen we een taxi en laten we ons in Thamel afzetten. We lopen naar de winkel waar we de T-shirts besteld hebben, maar die zijn nog niet klaar. We kopen een plattegrond en zoeken de niet-toeristische straatjes. We lopen door stervensdrukke smalle straatjes met winkeltjes en kraampjes waar de Nepalezen hun inkopen doen. Gigantische drukte, maar wel heel gezellig om doorheen te lopen. Uiteindelijk zoeken we het terras op waar we gistermiddag gezeten hebben en drinken daar wat. Michiel vindt het geen goed idee om heen en weer te lopen naar het hotel en dus besluiten we tot het eten in de stad te blijven. We zwerven nog wat door de straten van Kathmandu en komen uiteindelijk op Durbar-square uit. Daar beklimmen we één van de tempels en kijken hoe de avond invalt. Het begint langzaam donker te worden en overal worden in verband met het feest allemaal lichtjes aangestoken. Het ziet er overal heel gezellig uit; alle huizen en winkels zijn met oranje en paarse bloemen versierd, daarnaast hangen er elektrische lichtsnoeren met lampjes of branden er kaarsjes.

We gaan rond kwart over zes naar beneden en lopen nu via een andere route naar Thamel, waar we op de afgesproken tijd arriveren. We gaan met de gehele groep ergens eten. Als we de rest treffen, blijkt een groot gedeelte van de groep zich niet echt lekker te voelen. We eten gezamenlijk, maar er is niet echt sprake van een afscheidsavond. We eten heerlijke Tandoori chicken, maar zoals gewoonlijk is de portie weer aan de grote kant. Na het eten lopen we op ons gemak terug naar het hotel.