Bulung - Gongar

Vandaag niet zo veel stijgen, maar wel flink omlaag. We kamperen vandaag langs de rivier in Gongar.

Van een mooi uitzicht waarop we gehoopt hadden is geen sprake. Die mooie 7000-er is geheel gehuld in donkere wolken. Maar al tijdens het ontbijt drijven deze weg en worden er verschillende plaatjes geschoten. Vandaag hebben we al weer van die lekkere boterhammen in ei gebakken. Ik hoop maar dat m'n darmen ze verdragen.
De tocht gaat weer door prachtig gebied. Ik heb nog wel wat last van m'n darmen, maar het gaat al wel beter dan gisteren. Tijdens een korte beklimming is het flink afzien, mede vanwege het warme weer.
Een tijd lang loop ik heerlijk alleen. Het laatste stuk voor de lunch lopen we over licht glooiend gebied midden tussen de rijstvelden. Op de lunchplaats trekken we erg veel bekijks; wel 30 kinderen staan rondom ons heen te kijken.
Na anderhalf uur hebben we het wel gehad en gaan we verder. Het is overigens de eerste keer dat wij eerder weg zijn dan de gids, die ons normaal gesproken komt roepen. Op een drafje haalt hij ons in. We volgen een smal paadje naar boven. Het is nog een aardige klim, voordat we eindelijk aan de afdaling kunnen beginnen. We moeten bijna 800 meter omlaag. Onderweg zien we een grote grijze slang. Al we op het hoogste punt zijn, wijzen de gidsen aan waar we gaan kamperen. Ver beneden in het dal ligt een groene weide aan de rivier. Dat geeft een aantal van onze groep het idee om zo snel mogelijk af te dalen om een duik te kunnen nemen. Wij lopen een paar honderd meter achter de groep. Normaal wordt er elk uur wel even gepauzeerd, maar dit keer pas na twee uur en dat is niet prettig.

Het laatste stuk is flink omlaag en tot slot moeten we ook nog een grote hangbrug over. We bereiken als eerste om 14.30 uur de kampplaats. De dragers zijn er nog niet. Nadat we onze tent opgezet hebben, gaan we voelen hoe koud het water is. Er vallen wat druppels, maar het gaat niet echt regenen. Er is al weer kroepoek bij de thee. Daarna geniet ik van een beker cup-a-soup en lees ik verder in mijn boek. Vanavond hebben we vooraf gefrituurde ui in deeg, gevolgd door nasi en na hebben we peren. Als de thee geserveerd is, gaat iedereen naar buiten en staan we bij het kampvuur. Even later komt de rakshi (rijstbrandewijn); tja en omdat er geen bier is, wordt dit maar gedronken.