Jakweide - Daldung La - jakweide

Vandaag de klim naar de Daldung La. Schitterend uitzicht op de Gaurishankar. Het is genieten en acclimatiseren.

Als ik om kwart voor vier op het horloge kijk, hoor ik dat de keukenploeg al bezig is. Om zes uur sta ik aangekleed en wel buiten. Het is een prachtig gezicht; alle tenten zijn wit. En we hebben weer een heel mooi uitzicht, geen wolkje aan de lucht. We hoven de tenten niet af te breken, omdat ze nog te nat zijn. Na het ontbijt blijkt dat onze tent al netjes opgeruimd is. We warmen nog even op bij het kampvuur, voordat we aan de klim van vandaag beginnen. Op naar de pas Daldung La van bijna 3900 meter. We klimmen gestaag door het bos omhoog, waar de zonnestralen af en toe tussen de bladeren doordringen.

Op het moment dat ik boven aan de pas kom, wordt het uitzicht aan de andere kant zichtbaar. De hoge toppen, sommigen voorzien van de nodige sneeuw steken mooi af tegen de blauwe lucht. De Gaurishankar (7135 meter) ziet er fantastisch uit. We houden een uitgebreide pauze om te genieten van het mooie uitzicht en wat te acclimatiseren.

We dalen een uurtje af en gebruiken de lunch op een jakweide. Heerlijk even wegdromen in het zonnetje onder het genot van groentesoep en thee. Tijdens de lunch wordt er voorgesteld om nog een uitstapje te maken naar een van de toppen in de buurt. De gids denkt eerst dat er een grapje gemaakt wordt, maar als hij begrijpt dat het menens is, gaat hij voorop. Wij lopen met twee anderen en twee gidsen richting kampplaats. Daar komen we om half drie aan. Het weer is erg wisselvallig deze middag; de ene keer is het mooi open, terwijl we even later midden in de wolken zitten. Onze tent is er al snel, dus deze staat al, als de anderen een uurtje later arriveren. Michiel heeft last van wat hoofdpijn en gaat nog even op bed liggen voor het eten. Ik heb gelukkig nergens last van. Vooraf vandaag pittige "gebakken krant", gevolgd door frites, dhal bhat, groenten en ananas na. Vanwege de kou liggen we al om half acht in bed. Als ik er 's nachts uit ga, is het helemaal helder en de berg met sneeuw geeft een fantastisch aanzicht onder de volle maan.