Lha Dengka

Vandaag lekker rustig aan op onze dag van acclimatisatie.

Vandaag is het acclimatisatiedag. Dit betekent dat we weer tot zeven uur uit mogen slapen. En omdat we de tenten niet af hoeven te breken, ontbijten we al om half acht. Als we allemaal al lekker zitten te eten wordt er een notentaart binnen gebracht, versierd met klop-klop en de tekst "welcome in Nepal". Ze is machtig, maar erg lekker. Om kwart voor negen gaan we met drie gidsen en een drager op pad. We gaan richting de Menlung La (5616 meter), maar zullen niet tot aan de pas lopen. We kijken wel hoe ver we kunnen komen. Nadat we zo'n half uur het normale trekking pad gevolgd hebben, slaan we linksaf een smaller pad in. Het wordt gelijk ook steiler.
Een tijd lang klimmen we tussen de struiken door omhoog. Bij een waterval zien we prachtige ijsbloemen. Langzaam stijgen we steeds meer. Als we op 4250 meter zijn, vindt Michiel het wel genoeg. Hij voelt zich niet zo lekker en blijft achter bij een gids. Ik ga verder met de rest van de groep. Het lijkt op een gegeven moment wel een afvalrace; steeds blijven er mensen achter die niet verder mee omhoog gaan. Ik loop tot 4500 meter en draai dan om, om samen met de anderen die het wel gezien hebben alvast af te dalen. Michiel zit lekker in de zon als we bij hem komen. Met z'n zessen dalen we af naar het kamp. Het is een stevige afdaling, die een aanslag op m'n knieën is.
Vlak nadat we terug zijn, is er al weer soep. Deze keer verse koolsoep. Daarna krijgen we ook nog aardappels met kaas en zijn er Nepalese stengeltjes.

We drinken nog wat om de vochtvoorraad op peil te houden. Dan vraag ik om wat warm water, zodat ik m'n haren nog even lekker kan wassen.
Vanwege het feit dat we om half vier nog gegeten hebben, laten we Han vragen om het avondeten pas om half acht te serveren. Heb ik lekker nog even de tijd om m'n reisverslag bij te weken. De voeten lekker in te smeren en m'n enkel die ik gisteren verstuikt heb wat rust te gunnen.
Het avondeten bestaat deze keer uit warme appelbeignets. Het hoofdgerecht is nasi met satésaus en na hebben we frambozensaroma. Tegen negen uur zoeken we onze slaapzak op.