Simigaon - Jakweide

Een tocht door een schitterende bosrijke omgeving. Ook vandaag zijn we al rond het middaguur op de kampeerplek.

Het is nog donker als ik wakker word. Iets na half zes besluit ik toch maar het toilet op te zoeken. Al voor zessen ben ik aangekleed en brand ik me aan het hete water dat zojuist gebracht is. We zijn als eerste bezig onze tent in te pakken. Het ontbijt brengt ons vandaag pannenkoeken en Brintapap.
Om kwart voor acht zijn we weg. Er gaan nu zelfs vrouwelijke dragers mee. Al iets na negen uur staan we op de lunchplaats. Dat vinden we iets te vroeg, maar dit schijnt de laatste plaats te zijn waar het water dichtbij is. We zeggen de gidsen dat we verder willen. We moeten echter wachten tot de keukenmensen er zijn. Daarna lopen we lekker nog een stuk verder. We klimmen continue door het bos. Je kunt wel merken dat hier maar weinig gelopen wordt. Over smalle paadjes lopen we door de mooie en afwisselende natuur. Eerst dicht en donker met veel naaldbomen, dan wat opener. De bomen zitten helemaal onder het mos. Dat is een prachtig gezicht. Soms hebben we tussen de bomen door een mooi uitzicht op de bergen richting Tibet. We pauzeren twee keer een kwartiertje en om kwart over twaalf zijn we al op ons kampterrein. Snel zoeken we een relatief vlak stukje voor onze tent. Dan gaan er verschillende mensen op zoek naar hout en al snel is er een kampvuur. Om ons lekker te kunnen warmen, want het is op deze hoogte best fris. Vooraf was gezegd dat het een zware klim zou zijn, maar het viel best wel mee.
De middag vul ik met lekker wat lezen bij het kampvuur en het inruimen van de tent. We zijn blij dat we om zes uur aan tafel mogen, want het is flink afgekoeld, doordat we de zon al uren niet meer gezien hebben. Het is erg bewolkt en mistig. Vooraf vandaag appelbeignets; heerlijk. Dan krijgen we koolsalade en opgebakken aardappeltjes in kaas. Als dit op is komt er een pan met spaghetti en een pan warme groente. Er klinkt een gejuich op als we het toetje, warme vanillepudding met krenten geserveerd krijgen. Na de thee staan we nog even bij het kampvuur om op te warmen, voordat we om acht uur onze tent induiken. Om kwart voor tien moet ik toch echt naar het toilet. Het ijs staat ondertussen al op de binnenkant van de buitentent. Ik word af en toe wakker van de kou, maar het valt nog best wel mee.