Ngole - Thame

Een mooie wandeling over de jakweiden en dan komt in de loop van de dag de bewoonde wereld dichterbij. We overnachten in Thame.

Het is 's nachts niet zo koud zoals we al eerder gehad hebben. En al om half zeven schijnt de zon lekker op de tent. Om kwart over zeven vind ik het te warm worden in de tent en ga ik me aankleden. Om half acht komt de thee en het warme water. Op ons gemak kleden we ons aan en om kwart over acht zitten we in de open lucht aan het ontbijt. Wie had dat gedacht op deze hoogte. Na het ontbijt dalen we langzaam af. We krijgen vandaag vele verschillende landschappen te zien. Eerst lopen we door een rotsachtig landschap, kleine en grote stenen wisselen elkaar af.

Er staat een koude wind, maar verder is het weer prima weer. Een stukje lager staan er weer grassen en lopen er weer jak's rond. Michiel geeft aan waar ik ook al aan gedacht had; het lijkt net of we op een Höhenweg in Oostenrijk lopen. Je merkt niet dat we op zo'n grote hoogte zitten. We komen langs een kampplaats van Engelsen. Vlak daarna lopen we het eerste dorpje binnen; bestaande uit een paar huizen. Maar de plaatselijke winkel heeft wel bier. In de tweede nederzetting heeft de keukenploeg een hutje gevonden om in te koken. Voor ons is het grote blauwe zeil weer neergelegd. Lekker in de luwte van één van de vele muurtjes. We genieten anderhalf uur lang van het mooie weer. Af en toe verschijnen er wat wolkjes aan de lucht. Pas als we opstaan, merken we dat het best fris geworden is. We dalen langzaam af en zo lang we in de zon lopen gaat het nog wel. Maar zodra je in de schaduw loopt, wordt het erg koud. Ik trek m'n das en handschoenen aan, terwijl ik dacht deze niet meer nodig te hebben. Het landschap is weer veranderd; verschillende kleuren struiken sieren het uitzicht. Tevens zien we weer wat kleine boompjes. En dan opeens zien we in de verte Thame liggen.

Opeens komt de bewoonde wereld wel erg dichtbij. Grote gebouwen en veel afgescheiden stukjes land. In zicht komt de Gompa, die een stukje boven Thame ligt. Deze bezoeken we eerst, voordat we afdalen naar de kampeerplaats. Die deze keer in de achtertuin van een lodge ligt. Paul San geeft aan dat de tent eerst opgezet moet worden, voordat er in de logde bier gedronken kan worden. Een aantal van ons gaat direct daarna naar de warme lodge. Ik drink met een aantal anderen lekker thee en soep in onze eigen tent.

Het is ondertussen helemaal bewolkt, maar wel erg koud. Het lijkt wel kouder dan gisteren. Het avondeten bestaat vanavond uit appelbeignets en kroepoek, gevolgd door warme aardappels met kaas. Daarna krijgen we spaghetti met doperwten. En als toetje krijgen we bananensaroma met klop-klop. Na de koffie en de thee gaan de meeste weer terug de kroeg in om wat bier te pakken en te genieten van de warmte. Ik zoek mijn tent op, waar ondertussen het ijs al op staat.