Jakweide - Beding

Vandaag wandelen van de jakweide op weg naar Beding. Dat is het grootste sherpadorp in de Rolwaling vallei.

We mogen vandaag een uurtje uitslapen, maar we zitten al zo in het ritme, dat we beide al voor zeven uur aangekleed zijn. Michiel voelt zich na een paar paramolletjes en het rond slapen van de klok weer helemaal goed.
Snel de tent inpakken, die gelukkig al droog is, omdat het veel waait. Dan snel de groepstent in om te ontbijten. De chappatis zijn niet echt zacht meer, maar met pasta of pindakaas smaken ze best. Er worden ook nog pannenkoeken gevuld met een beetje kaas geserveerd. Ik barst van de honger, dus dat gaat er wel in. Iets na half negen stappen we aan. We wandelen de eerste twee uur voornamelijk naar beneden over met mos begroeide stenen door een dichtbegroeid bos. Dit deel van de route bestaat voor een groot gedeelte uit oerwoud en de paden zijn smal, nat en glibberig. Dan steken we via een boomstambrug de rivier over en lunchen we kort.

Nu begint de klim, eerst "Nepali flat" en daarna iets steiler, maar dat valt uiteindelijk wel mee. We blijven vlak langs het water lopen en komen door twee kleine dorpjes. Het weer is vandaag erg goed; blauwe lucht en een fris windje. De nodige foto's worden geschoten. De Rolwaling vallei is echt de moeite waard om doorheen te wandelen. Tegen twee uur naderen we Beding; het grootste Sherpadorp in de vallei, waar we twee nachten verblijven.
In de zon is het nog heerlijk, maar als deze weg is, wordt het erg fris en heb ik geen zin meer om m'n haren te wassen. We eten gezamenlijk soep en rommelen wat in de tent. We lopen met z'n tweeën nog een stukje door het dorp, terwijl de rest aan het bier zit in de plaatselijke "kroeg". Als we terugkomen is er thee met popcorn, die we lekker opeten. Het avondeten begint met kroepoek en frites, gevolgd door macaroni in een dikke saus en smak of vis. Na hebben we warme custardvla met stukjes appel. Tot een uur of acht zitten we in de tent, waarna we onze slaapzak opzoeken.