Gongar - Simigaon

Vandaag een korte wandeling van Gongar naar Simigaon.

Ik word tegen kwart voor zes wakker van het geluid van de kolkende rivier. Bij het ontbijt is het vandaag rijstepap en taart. De taart is erg zwaar en heeft een niet te definiƫren smaak. Vandaag geen lunchpakket alleen een pakje biscuitjes. We lopen eerst anderhalf uur langs de rivier langzaam omhoog. We komen in een kleine nederzetting (Chhetchhet) waar een paar kinderen Engels aan het leren is uit oude schoolboekjes. We steken met een hangbrug de rivier over en daarna volgt een pittige klim. Eerst door het bos en later klimmen we nog een half uurtje van akkertje naar akkertje. Al om half elf zijn we op de plaats van bestemming en een paar minuten later vloeit het eerste bier. Sommigen ontvluchten de ruimte, anderen doen zich te goed aan het bier. Wat een aantal dagen zonder al niet kan doen met mensen.

Simigaon is een klein dorpje boven op een bergrug. Ook hier staat weer een klooster en we hebben een prachtig uitzicht op Gongar, Lamabagar en alle bergen rondom ons heen. Hier in Simigaon worden nieuwe voorraden eten voor de komende week gekocht.
We zetten de tent op om te laten drogen en dan is de thee en even later de soep met Nepalese broodjes en kerrie-aardappeltjes klaar. We leggen alle spullen uit en wassen wat dingen bij het water. Lekker zo'n rustige middag. Beetje lezen, was gedaan, stukje gelopen en de spullen opnieuw geordend.

Vandaag worden er geen grote tenten opgezet, want we hebben de beschikking over een binnenruimte. Voor de verandering krijgen we vandaag frites voor met gefrituurde bloemkool. Als hoofdgerecht hebben we een soort loempia's gevuld met aardappels en iets groens. Als toetje krijgen we caramelsaroma. Na de thee is er binnen muziek. Vlak voordat ik naar bed wil gaan, begint het flink te regenen. Tussen de regen door zoek ik de tent op. Als ik er net in lig, giet het nog even erg hard.