Windhoek - Hardap

Onze eerste cache gevonden in NamibieVanuit Windhoek rijden we richting het zuiden naar Hardap. Vroeg in de middag komen we op de camping aan, zodat er nog voldoende tijd is voor een gamedrive.

Oh wat was het vreselijk koud vannacht. Ik heb het idee dat ik geen oog dicht gedaan heb. M'n voeten wilden niet warm worden. En zelfs nu het tegen achten loopt zijn ze nog vreselijk koud. Ik kleed me aan en we ontbijten op ons gemak. Bij het kraantje op ons terreintje ligt een flinke plak ijs. Het heeft dus wel degelijk gevroren vannacht. Maar goed nu komt het zonnetje weer door en er is geen wolkje aan de lucht.

Rond de klok van tien uur rijden we het kampeerterrein af en volgen we de B1 naar het zuiden. We rijden door een schitterend landschap; de ene keer wat meer begroeiing dan de andere keer. Soms vlak en dan weer heuvelachtig. Om elf uur zijn we in Roboboth, waar de tank van de auto helemaal volgooien. Dat duurt wel even, omdat er vanwege een tweede tank die aangelegd is in de auto langzaam gevuld moet worden. Er gaat nu wel 125 liter in. Een stukje verder pikken we een cache op. Onze eerste in Namibië, mooi verstopt achter een groot bord.Een zwartrug jakhals niet ver van onze auto

We vervolgen onze rit en komen rond half twee bij Hardap aan. Bij de poort moeten we wat gegevens invullen en een stuk verderop is de receptie. Michiel gaat naar binnen om de entree van het park te betalen en vraagt waar de camping is. Op de camping aangekomen eten we eerst een broodje. We hebben onderhand wel honger. Helaas is de gamedrive aan de andere kant van het stuwmeer dicht vanwege de hevige regenval. Wij zijn daar enigszins verbaasd over, want we zien hier hier nergens aan de omgeving dat het hier in de afgelopen weken geregend heeft. Maar volgens de vrouw aan de balie kunnen we wel aan deze kant een gamedrive maken en dat gaan we dan maar doen.

Vlak voorbij de camping houdt de geasfalteerde weg op. We rijden over het gravel; soms zitten er wat veel richels in en stuitert de auto behoorlijk. Maar op zich is de weg goed begaanbaar. We nemen af en toe een zijpad en we zien verschillende soorten dieren. We zien onder andere springbokken, spiesbokken, zebra's een zwartrug jakhals, struisvogels en (bokken met hartgewei).Een struisvogelei in het schitterende rode zand

Het is iets over vieren als we terugkomen op de kampeerplaats. We drinken iets en zitten nog even heerlijk in het zonnetje. Maar als die om vijf uur snel de weg naar de horizon zoekt, gaan we aan de slag voor de warme maaltijd. We eten vandaag aardappelpuree met T-bonesteak en tomaat met komkommer. Net als we willen beginnen met koken, komen er een aantal jeeps het terrein oprijden. Binnen een mum van tijd staan er vlak naast ons een aantal jeeps en meerdere tentjes. Gelukkig zijn ze samen met een aantal mensen die in de huisjes logeren, dus na een goed half uur zijn ze in die richting vertrokken.

Om zes uur is het helemaal donker, hebben we de afwas gedaan en zitten we voor ons tentje. De wind is gelukkig nu wat minder en laten we hopen dat dat zo blijft. We liggen vandaag al voor half acht in ons tentje, omdat het buiten toch wel erg afkoelt.