Etosha NP - kamp Halali

Naast de vele dieren ook schitterende bomen in Etosha NPOok vandaag is het een grote gamedrive. We overnachten in kamp Halali. In het donker zitten we bij de drinkplaats en zien we drie zwarte neushoorns.

Het is vandaag vroeg dag. Michiel heeft de wekker om kwart voor zes af laten gaan. De gate van het park gaat om half zeven open en hij wil graag rond die tijd het park binnen rijden. We kleden ons aan en ruimen het tentje op. Omdat het nog zo vroeg is, willen we bij de waterplas in Okaukeujo ontbijten. Als ik uit het tentje kom, schijnt het zonnetje al heerlijk. Michiel heeft een kopje thee gemaakt en dat is toch wel lekker zo op de vroege ochtend.

Om vijf over half zeven zijn we bij de gate. Michiel vult weer het benodigde formuliertje in en we mogen doorrijden. We rijden eerst langs de waterplas Ombika. Gisteravond waren hier veel dieren, maar nu helaas niet. We rijden door naar Okaukeujo en lopen naar de waterplas. We zoeken een bankje uit in het zonnetje en beginnen gelijk ons ontbijtje klaar te maken. Er lopen hier al weer spiesbokken, zebra's en springbokken rond. Ook zien we twee jakhalzen. We zitten ruim een uur op het bankje en genieten van het heerlijke uitzicht. Michiel gaat ondertussen nog een keer koffie en thee zetten, dus het ontbreekt ons aan niets.

Na ons ontbijt gaan we bij de receptie betalen voor de entree van het park. Daarna rijden we naar kamp Halali; dat ligt in het midden van het Etosha Park. We zien in het begin allerlei dieren, maar als we het middaguur naderen en over de Rhino drive rijden, komen we bijna geen dieren meer tegen. Om half een rijden we bij Halali de poort binnen. Michiel meldt zich bij de receptie en we krijgen een kampeerplaats toegewezen. We rijden eerst langs de waterplaats Moringa, die we vanaf de camping te voet kunnen bereiken. Bij deze kleine waterplaats zijn helaas geen dieren. Op de camping blijkt dat de meeste plekjes erg dicht op elkaar zijn; steeds rondom een toiletgebouw. We maken onze lunch en gaan daarna nog een kijkje nemen op de waterplaats. Nu zijn er een aantal koedoes. Ondertussen zoeken we nog naar een cache, maar deze is niet op de beschreven plaats te vinden. Na een half uurtje lopen we terug naar de auto en gaan we het park nog even in.

Lastig te zien, maar deze neushoorn komt erg dichtbijWe rijden langs verschillende waterplaatsen en zien nog allerlei dieren, zoals de zwartneus impala's, zebra's, giraffen en zelfs twee olifanten. Tegen drie uur gaan we naar de uitkijkplaats Etoscha Pan. Daarvoor rijden we een tweehonderd meter het zoutpan op. Je moet hier echt niet uit het spoor raken, want dan zak je weg in de modder. We hebben fantastisch uitzicht. Als we uitstappen, moeten we ook goed opletten, want je staat zo tot je enkels in de modder.

We rijden terug naar het kamp Halali en zijn daar iets na half vijf. We bakken pannekoeken en pakken daarna onze spullen om het een poosje op de drinkplaats uit te kunnen houden. We nestelen om zes uur op een steen en kijken of er iets gaat gebeuren. Er zitten nog een aantal mensen als we aankomen, maar na een half uur is iedereen verdwenen. We moeten tot kwart voor zeven wachten en dan komt er een zwarte neushoorn aan waggelen. Een kwartier lang loopt het beest rond en drinkt wat bij de verlichte waterplas. Ondertussen zijn er ook weer meer mensen gekomen. Er gebeurt weer twintig minuten niets, maar daarna is het genieten. Opeens staan er drie zwarte neushoorns en een olifant rondom het water. Het is duidelijk dat er een moeder met een kind is. Ze staan het ene moment aan het water en dan lopen ze weer tussen de struiken door. We horen twee neushoorns een beetje mot met elkaar hebben en dan blijkt opeens dat er dus wel vier neushoorns rondlopen. Als het tegen half tien is, krijgen we honger en het wordt fris. We laten de enige neushoorn die er dan nog is achter en lopen terug naar onze tent. We eten nog wat toastjes kaas en we hebben nog een heerlijk stukje vlees over van de dag ervoor. Het is al half elf als we ons tentje binnen gaan. Dat was weer een mooie dag vandaag.