Rhino Agub Camping - Uis

Niet ver van onze tent staat deze pootafdruk van een leeuwVannacht heeft een leeuw onze camping bezocht. Via Uis bereiken we Khorixas. Een stukje verderop vinden we een plekje op de camping.

Het is erg stil vannacht. En ook vanochtend hoor je allen wat vogels. Om half acht branden we het tentje al uit en dus is het tijd om op te staan. We doen rustig aan, want we hebben vandaag geen lange tocht op het programma staan. Als we aan het ontbijt zitten begint het flink te waaien en zien we het zand alle kanten opvliegen. Snel ruimen we alles op en Michiel gaat bij de eigenaar betalen. Hij komt terug om me te halen, want ze hebben vanochtend verse sporen van een leeuw gezien. We lopen met twee Namibische mannen een klein stukje verder. Op nog geen honderd meter van ons plekje loopt het leeuwenspoor. We fotograferen wat afdrukken en lopen dan terug naar de auto.

Iets na negenen verlaten we dit mooie plekje op aarde. De eerste tien kilometer terug zijn eigenlijk alleen met een vier wiel aangedreven auto te doen. Over dit stuk doen we een half uur. Op de splitsing nemen we niet de weg waarover we gisteren gekomen zijn, maar we nemen de D2342 richting Uis. Het is 90 kilometer voordat we op de C35 aankomen en ruim 80 kilometer van deze weg heeft veel weg van een wasbord. Een moedergeit met een net geboren geitjeHet eerste stuk rijden we door een mooi groen heuvelachtig landschap. Opeens zien we links van ons wel een kudde van ruim honderd springbokken. Ze slaan op de vlucht, maar gaan dezelfde kant op als wij. Het is echt een prachtig om te zien. Daarna krijgen we een mooi bruinrood landschap. De grote vlakte waarover we rijden, heeft allerlei bruine en rode tinten en in de verte ligt de Brandberg, een groot gebergte dat zo'n 2000 meter boven de vlakte uitstijgt. Met de zon op de stenen, kleurt het erg mooi. We komen steeds dichterbij het gebergte en rijden er met een grote boog omheen. Het laatste stuk rijden we over een grote gele dorre vlakte. Als we op de C35 aankomen, zijn we al drie uur onderweg. Dat betekent een gemiddelde snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur. Het is nu nog zo'n 15 kilometer naar Uis. Dat blijkt een behoorlijk dorpje te zijn en niet alleen een tankstation. We slaan bij Uis linksaf richting Khorixas. De weg is echt een stuk beter dan we vandaag gehad hebben. Na tien kilometer slaan we linksaf de D2359 in. Deze gravelweg gaat na een kilometer of acht over in een zandpad. Dat volgen we nog zo'n zeven kilometer en dan staan we op een camping. We hebben onderweg nog even de computer geraadpleegd, omdat er hier twee campings zijn. Het leek ons verstandig om deze te kiezen.

Michiel gaat bij de receptie naar binnen. We mogen een plekje op de camping uitkiezen. We zetten de auto ergens neer en doen de klep open. Er blijkt iets gelekt te hebben en helaas is dat een fles cola. Dus eerst maar eens wat dingen schoonmaken, voordat we aan onze lunch beginnen. Daarna bakken we tosti's en ruimen we alles op. Het is half drie en we willen nog een stukje lopen. We gaan op pad in de hitte en lopen in de richting van het gebergte. We nemen een pad en op ons GPS kunnen we precies zien waar we lopen. We maken een rondje van zo'n anderhalf uur en dat is meer dan genoeg in deze warmte. We lopen over heuvelachtig terrein. We zien veel sporen van dieren, maar we komen niets van wild tegen. Wel zien we een geit, die net gejongd heeft. Het jong probeert net te gaan staan. We lopen er met een grote boog omheen.

Aan de voet van BrandbergAls we terug bij de receptie komen, bestellen we iets lekkers te drinken en nemen we plaats op het terras. We genieten van de gekoelde drankjes en tegen vijf uur lopen we terug naar ons plekje. Vlak bij ons is een grote bus komen staan en onder de boom staan een heleboel tentjes. Omdat we ook weer vlak bij het toiletgebouw staan, lopen we even rond of we een ander geschikt plekje kunnen vinden. Helemaal aan de rand van het terrein vinden we nog een leuk plekje. Michiel zet het tafeltje en het hout weer in de auto en rijdt er naartoe. We hebben een mooi plekje en zetten het tentje op. Ik ben zo bezweet van het wandelen, dat ik ga kijken hoe de douchefaciliteiten hier zijn. Ik neem alles mee en ga douchen. Ze hebben het vuur bij het water blijkbaar al wel even aan, want als ik de warmwaterkraan open doe, komt er gelijk gloeiend heet water uit. Dat had ik niet verwacht en ik kan hier dus heerlijk douchen. Michiel gaat ook, omdat ik zo enthousiast ben.

Om half zeven steekt hij het vuurtje aan en dan moeten we eens gaan bedenken wat we gaan eten. Ik typ ondertussen het verslag. Een stukje verderop horen we een dierengeluid en Michiel gaat een paar keer kijken. Hij ziet wel iets, maar kan niet opmaken wat voor dier het is. Even later horen we het niet meer.

We hebben vandaag gewoon drie gangen. We hebben vooraf een kippensoep, waar helaas de kip alleen overgevlogen is. Ons hoofdgerecht bestaat uit een heerlijk gemarineerd speklapje en we sluiten af met lekker gebakken banaantjes. Na de afwas zoeken we het tentje op.