Aus - Koiimasis Ranch

De bomen blijven mooi tegen die blauwe luchtOnderweg vanuit Aus komen we de nodige dieren tegen. Op de Koiimasis Ranch treffen we een schitterende camping aan. 's Middags maken we een heerlijke wandeling.

Het is vanochtend al vroeg dag. Het lijkt er al wel op dat iedereen om ons heen voor dag en dauw weg wil zijn. Als wij buiten komen, is bijna iedereen vertrokken. Het is net acht uur als wij heerlijk in het zonnetje aan ons ontbijt zitten. Naast ons staat een Nederlandse familie met veel moeite de auto in te pakken. We vermaken ons wel. Als wij gaan pakken, zijn we nog sneller klaar. Maar wij willen nog een korte wandeling maken op zoek naar een cache. Om negen uur zijn we zover en lopen over het aangegeven pad. We komen op een mooi uitzichtpunt terecht en hebben aan de andere kant van de berg fantastisch uitzicht over de Karoo; zo ver je kijken kunt een lichtgele waas van het gras. Het is even zoeken naar de cache, omdat we de verkeerde beschrijving in ons hoofd hebben zitten, maar als we het even gecontroleerd hebben, komt de doos snel onder een steen vandaan. We lopen weer terug naar de camping; als we weer bij de auto zijn hebben we een goed uur gelopen.

Terug bij de receptie gaat Michiel betalen. We rijden eerst naar Aus om bij de benzinepomp bier en hout te kopen. Ook laat hij nog even de gasbrander maken, die vertoonde gisteren kuren. Verder hebben we nog van alles genoeg in al die witte stoffige plastic zakjes achter in onze auto. Daarna gaan we echt op pad. Het is vandaag maar een klein stukje asfaltweg, want al snel rijden we de C13 op en dat is een gravelweg. Deze volgen we bijna 50 kilometer; een grote weidse vlakte met aan de horizon de bergen. Daarna slaan we linksaf de D707 in; ook een prima te berijden gravelweg. Onze kampeerplek met overdekt terrasOnderweg komen we struisvogels, springbokken en spiesbokken tegen. Na zo'n 60 kilometer rijden krijgen we aan de linkerkant mooie rode zandduinen. En dan loopt er ook nog een grote groep spiesbokken. Reden om op ons gemak te filmen en te fotograferen. Dit zelfde doen we ook nog een stukje verder waar we een struisvogel met en stuk of 10 kleintjes zien lopen. Na nog een kwartier rijden komen we bij de poort van Koiimasis Ranch. Het is een private weg; we gaan door het hek en sluiten het weer netjes af. Het is nu nog 20 kilometer over een zandpad dat niet breder is dan onze auto, maar het is op een paar kleine stukjes na heel goed te berijden. We zien weer veel spiesbokken en springbokken op deze vlakte. Een paar keer moet ik de auto uit om een hek open en daarna weer dicht te doen. Als we er bijna zijn, zien we wat bebouwing tussen de groene bomen aan de rand van zo'n schitterend mooie rode bergketen. Michiel parkeert de auto en moet aan het touw van een grote bel trekken. Niet veel later gaat de deur van het huis open en komt er een vrouw naar het hek lopen. We hebben niet gereserveerd, maar er is gelukkig nog plaats voor ons. Ze wijst ons de weg en we gaan met de auto richting de kampeerplaats; het is nog wel zo'n 600 meter rijden. Naast een grote rots is onze plaats. Het ziet er allemaal erg nieuw uit. Er is een overkapt zitje, een grote gemetselde BBQ en ook nog een vuurplaats met zitjes eromheen. Om dit alles staat een houten omheining. Het douchegebouw is tegen een rots aan gebouwd en ziet er van binnen heel mooi uit.

Twee steenbokken op onze kampeerplekWe bakken snel een paar tosti's en gaan om drie uur op pad voor een wandeling door de omgeving. Het is heerlijk weer om te wandelen. De temperatuur is aangenaam en er staat een windje. Uiteindelijk lopen we ruim anderhalf uur en hebben we zo'n 7 kilometer gelopen. Als we terugkomen op ons kampeerterrein staan er twee steenbokken op onze plaats. Snel schieten we wat plaatjes; echt heel bijzonder, dat ze blijven staan, terwijl wij op nog geen tien meter afstand staan. Even later zien we ook nog een paar klipdassen.

Het is heerlijk weer en we gaan dadelijk lekker de BBQ aansteken. Maar eerst even iets om de dorst te lessen en lekker wat chips om te knabbelen. We zijn echt wel op een schitterende locatie beland. De temperatuur is nog erg aangenaam. Jammer genoeg krijgen we vlak na het invallen van de duisternis twee Engelse families naast ons te staan. Ze hebben blijkbaar geen idee dat ze met al hun gerommel en gekletst erg aanwezig zijn. Wij gaan ondertussen aan het kokkerellen. Ik maak weer een bakje aardappelen, paprika en tomaat. Heerlijk gekruid gaat het de BBQ op. Het gaat vandaag nog veel beter, omdat het rooster dichter op de kooltjes ligt. Ondertussen bakt Michiel twee heerlijke karbonaadjes. We genieten van onze maaltijd. Na afloop wassen we de alles netjes af.

We zitten nog een tijdje bij het vuurtje en gaan daarna naar het douchegebouw om te genieten van een heerlijk warme douche. Niet veel later kruipen we de tent in.