Etosha NP

Spiesbokken zoeken de verkoeling opWe hebben vlak bij de ingang van het Etosha Nationaal Park gekampeerd. We rijden vandaag de hele dag door Etosha en zien vandaag heel veel wild.

Het is vandaag vroeg dag. Ik lig al een tijdje wakker en ik heb al veel mensen gehoord; er zijn zelfs al auto's weggereden. Je kunt wel merken dat we weer een stukje hoger zitten, op bijna 1200 meter, want ik heb weer erg koude voeten. Michiel geeft aan dat hij nat wordt van de druppels en hij gaat er alvast uit. Het is pas kwart voor zeven! Maar als ik even later zie dat het zonnetje al schijnt, kom ik er ook uit. En dus zitten we al om half acht in het zonnetje te ontbijten. We zijn bijna de laatsten op het kampeerterrein.

We rijden iets over achten het terrein af in de richting van de Anderson Gate; de ingang van het Etosha Nationaal Park. Al vrij snel zij we aan die gate en moet Michiel een formulier invullen. Betalen moet hij pas in Okaukeujo doen. Dat ligt zo'n 17 kilometer verderop. Voordat we daar zijn hebben we al allerlei dieren gezien, vooral veel springbokken. In Okaukeujo gaat Michiel aan de receptie betalen, daarna rijden we naar de drinkplaats op dit kamp. We parkeren achter de huisjes en lopen naar het water. Vanachter een hek kunnen we een enorme hoeveelheid dieren bekijken. Ze hebben er ook bankjes neergezet, zodat we op ons gemak kunnen gaan zitten. Er staan heel veel springbokken, zebra's en ook een paar koedoes. Ook pikken we hier nog twee caches op.

We lopen terug naar de auto en rijden naar Leeubron, helaas is er geen water en ook geen leeuw te zien. We rijden via een andere route terug naar Okaukeujo. Onderweg lijkt het wel of de dieren alvast een beschutting voor de warme middagzon gezocht hebben. Het loopt al over twaalven als we daar aankomen. We zetten onze auto weer bij de huisjes neer en als we uitstappen vertelt een man dat er olifanten bij de drinkplaats staan.

Ook volop giraffen in Etosha NPWe lopen snel naar de drinkplaats en daar staan drie olifanten en nog een heleboel andere dieren. We kijken het een tijdje aan en dan beginnen we toch wel honger te krijgen. Er komt ook nog een vierde olifant in de verte aanlopen. Ik stel voor om wat brood en beleg te halen, zodat we dat op het bankje bij de drinkplaats kunnen opeten. Ik loop snel even naar de auto en als ik terugkom is de vierde olifant er bijna. We zitten in het warme zonnetje en na bijna anderhalf uur besluiten we nog een ritje te gaan maken. Bij het winkeltje kopen we een plattegrond en daarna rijden we het park weer in. We rijden eerst naar een waterpoel waar een aantal giraffen staan, ook een genot om te zien. Daarna rijden we een stuk richting een poel waar olifanten zouden zijn. Die zijn er helaas niet, maar onderweg zien we ze wel in de verte lopen. We komen vandaag ook nog blauwe en rode hartenbeesten tegen en een aantal groepjes zwartneus impala's. Als we terug naar Okaukeujo rijden stappen er op honderd meter voor onze auto twee olifanten de weg over. Een stuk verder zien we nog een groep giraffen. Michiel gaat bij de receptie vragen of ze nog een kampeerplaats hebben, maar die staat vol. Dus rijden we terug naar de camping waar we vannacht gestaan hebben. Vlak voordat we het park uitrijden, gaat Michiel nog even rechtsaf naar een kleine poel. Daar zien we wrattenzwijnen en parelhoenders en veel springbokken, spiesbokken en zebra's. Op de kampeerplaats is nog volop keus aan plekjes en Michiel zet hem op dezelfde plaats als vannacht. Snel de tent omhoog zetten en dan in het laatste zonnetje een borrel met een toastje met zalm.

Als het begint te schemeren loopt de camping toch wel weer een beetje vol. Michiel steekt het vuur aan, omdat het ook weer begint af te koelen. Op de BBQ roostert Michiel een paar heerlijke lapjes vlees. Als toetje hebben we nog overheerlijke yoghurt. Na de afwas zoeken we om half negen ons bed op. Het lijkt minder koud, hopelijk is dat ook zo.