Mariental - Naute Dam

Creativiteit ten top!Na de boodschappen in Mariental rijden we naar Keetmanshoop. We zien onderweg veel kokerbomen. We overnachten bij camping Naute Dam.

Na een heerlijke rustige en dankzij onze extra dekens en joggingbroek ook redelijk aangename nacht, worden we rond 7 uur wakker. Iets later komt de zon op en begint het tentje al een beetje te drogen.

Pas na achten komen we de tent uit. Het is weer fantastisch weer; het waait een beetje, waardoor het nog wel fris is. Maar we kunnen gelukkig wel op ons gemak buiten ontbijten. Omdat we geen brood meer hebben, bestaat het ontbijt vandaag uit vruchtenyoghurt en een kop warme thee en koffie.

Op ons gemak pakken we alles in en rijden we naar de receptie om te betalen. Het is uiteindelijk net tien uur geweest als we de rode zandweg richting de poort inslaan. Niet veel later komen we op de geasfalteerde weg uit. Het is ongeveer twintig minuten rijden naar Mariental. Nu weten we waar we de Spar kunnen vinden en rijden er direct op af. Michiel gaat naar binnen om brood en vlees voor de komende dagen te kopen.

Daarna vervolgen we onze weg richting Keetmanshoop. We rijden door een uitgestrekt savanna landschap. Zover als je kijken kunt alleen maar gras en hier en daar een struik. Alleen de Brukkaros krater is al van ver te zien. Deze vulkaan toornt boven het landschap uit. Hoe dichter we bij Keetmanshoop in de buurt komen, hoe glooiender het terrein wordt. Aan de horizon verschijnen heuvels.

Een beetje schaduw bij de cache in KeetmanshoopOnze eerste stop vanmiddag is voor een cache. In eerste instantie rijden we het zandpad dat we moeten hebben voorbij. Even keren; gelukkig kan dit hier gewoon op de snelweg. We rijden het terrein van het Garas Park op. Langs de weg staan enkele grappige metaalconstructies. Opeens staan we tussen de kokerbomen en rotsblokken. Ons GPS geeft aan dat we er niet meer dan tien meter vandaan staan. We stappen uit en een man komt tegemoet lopen. We betalen de entree bij hem en vertellen dat we op zoek zijn naar de cache. Hij wil ons gelijk wijzen waar die ligt, maar we zeggen dat we eerst zelf even willen zoeken. Niet veel later hebben we het doosje gevonden en schrijven we op dat we er geweest zijn. Ik film en fotograaf de metaalconstructies er zitten echt hele leuke fietsen, auto's en andere voertuigen bij. We rijden terug naar de poort en voor we bij de weg zijn, zetten we de auto nog even aan de kant om te picknicken. Een verse boterham met ham en kaas gaat er wel in.

We rijden verder richting Keetmanshoop en nemen vlak voor Keetmanshoop een afslag naar links. We komen bij een meer uit en ook hier ligt een cache verborgen. Aan het vele afval te zien, komen er hier geregeld mensen. We zoeken tussen al het glas voorzichtig naar de cache die ergens onder een steen verborgen moet liggen. Na een paar minuten vist Michiel een plastic zak met een zwart doosje op. We schrijven onze gegevens erin en verstoppen het weer goed.

Schitterend uitzicht vanaf onze kampeerplekOmdat we de bijzondere rotsformaties en de kokerbomen al gezien hebben, rijden we niet naar het officiële kokerboomwoud. We hebben voor vanavond nog geen overnachtingsplaats vast liggen, dus we besluiten nog een stukje verder te rijden. We rijden Keetmanshoop voorbij en gaan in de richting van Luderitz. Het landschap is duidelijk anders dan we de rest van de dag gezien hebben. Aan beide kanten van de weg hebben we heuvels in allerlei mooie bruintinten. Na een half uurtje rijden gaan we linksaf een gravelweg in. Ik neem het stuur over van Michiel, die al de nodige kilometers gereden heeft vandaag. Met 60 km/uur tuffen we rustig door de omgeving. We rijden langs de voet van de bergen en hebben schitterend uitzicht op de heuvels. Onderweg zien we eerst een kudde springbokken en daarna nog enkele die alleen rondlopen. Opeens staat er langs de weg een bord met uitzichtpunt en camping Naute Dam. Ik draai de weg op en vrij snel hangt er een ketting over de weg. We vragen aan de jongen of we kunnen kamperen en dat is mogelijk. Ik vul op een lijst onze gegevens in. Hij verwijst ons naar een huisje dat iets verderop staat. Een Engels echtpaar verwelkomt ons vriendelijk. We mogen kamperen, als we het niet erg vinden, dat er geen douche is, omdat ze die op het moment aan het verbouwen zijn. Ze laat ons het toiletgebouw zien en dat ziet er allemaal erg schoon uit. We zoeken een mooi plekje uit en hebben schitterend uitzicht over het stuwmeer.

We zetten gelijk het tentje op, zodat dat in de zon warm kan worden. In het stuwmeer zitten allerlei verschillende soorten watervogels. We zitten heerlijk in het zonnetje en genieten van het mooie weer. We filmen en fotograferen het fantastische uitzicht. Als de zon onder gaat maakt Michiel een vuurtje en ondertussen bedenken we wat we gaan eten. Daarna ga ik de auto in om uit alle plastic zakjes de juiste etenswaren te zoeken. We eten vanavond rijst met kant en klare saus uit een zak en voor het verse idee doen we er nog tomaat en paprika bij. Als we bijna klaar zijn, bakken we nog een paar eitjes en hebben we een goede maaltijd. Na het afwassen is het vuurtje ook bijna uit en zoeken we de tent op.